Swedbank vahetab Viljandis välja kaks sularahaautomaati

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi pangakontoris on rahaautomaatide vahetus kavas esmaspäeval, 25. märtsil.
Viljandi pangakontoris on rahaautomaatide vahetus kavas esmaspäeval, 25. märtsil. Foto: Elmo Riig

Swedbank kavatseb esmaspäeval, 25. märtsil vahetada Viljandi pangakontoris välja mõlemad sularaha sisse- ja väljamakseautomaati.

Swedbanki meediajuht Karin Laurima ütles, et vahetusega alustatakse kell 11 ning selleks tööks võib minna terve päev. 

Nagu ta märkis, on võimalik sel ajal raha välja võtta ja arvele panna pangakontoris. Lisaks on Swedbankil raha väljavõtmiseks Viljandis teisigi automaate.

«Uue automaadi paigaldamise ajal oleme panagakontoris sularaha sissemaksete puhul valmis tegema erandeid ning teenustasu kliendilt ei küsi,» lausus ta.

Swedbank vahetab vanu sularaha sisse- ja väljamakseautomaate uute vastu välja kogu Eestis. Suve lõpuks on plaanis välja vahetada 40 masinat. Kokku on Swedbankil praegu 393 sularahaautomaati, millest 110 on sularaha sisse- ja väljamakse funktsiooniga.

«Kaasajastame ja värskendame oma masinaparki,» lausus Laurima. 

Viljandimaal on Swedbankil 13 automaati. Peale Viljandi kahe automaadi väljavahetamise pangal Viljandimaal Laurima sõnul muidu muudatusi praegu plaanis pole.

Uus sularaha sisse- ja väljamakseautomaat.
Uus sularaha sisse- ja väljamakseautomaat. Foto: swedbank

Swedbanki klienditeenuste divisjoni juht Ede Raagmets tõi pressiteate vahendusel välja, et keskmiselt tehakse Swedbanki automaatides üle 1,8 miljoni tehingu kuus, millest 85 protsenti moodustavad  sularaha väljavõtmised ning 15 protsenti sularaha sissemaksed. 

«Sularahaautomaatide võrgustik on oluline osa panga infrastruktuurist. Lisaks sularahatehingutele võimaldavad automaadid teha ka muid toiminguid, näiteks makseid. Seda võimalust kasutavad aktiivselt meie eakamad kliendid, kes interneti- või mobiilipanka ei kasuta. Automaatide võrgustiku kaasajastamine on meie jaoks sama oluline kui digikanalite arendamine ning teeme seda kogu Baltikumis,» ütles Raagmets.

Uus automaadimudel on tema kinnitusel kasutajasõbralikum ja töökindlam. Uutel automaatidel on puutetundlik ekraan ja klaviatuuri kohal sisseehitatud vari, mis kaitseb kõrvalistel isikutel PIN-koodi nägemast.

«Valdavalt põhjustavad sularaha sissemakse funktsiooniga automaatide tõrkeid rahatähtede vahele jäetud võõrkehad. Uude automaati tuleb rahatähed sisestada vertikaalselt ning rahasahtli asemel on korv, mis võimaldab rahapakki sattunud võõrkehad kergesti eemaldada,» rääkis Raagmets. «Siiski soovitame klientidel enne kupüüride masinasse sisestamist raha eelnevalt üle lugeda. See täidab mitut ülesannet: esiteks saab klient olla kindel, et paneb masinasse soovitud summa ning lisaks saab ta veenduda, et kupüüride seas ei ole kortsus või katkiseid rahatähti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles