Viljandi Spordikool alistas HC Tallase ja kindlustas poolfinaalipääsme

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kindlustas põhiturniiril teise koha ja pääsu otse poolfinaali. Pildil Mihkel Lõpp.
Viljandi kindlustas põhiturniiril teise koha ja pääsu otse poolfinaali. Pildil Mihkel Lõpp. Foto: Marko Saarm

Käsipalli meeste esiliigas lõpetati laupäeval 12. voor tähtsa kohtumisega Viljandis. Viljandi alistas teise poolaja toel HC Tallase 29:23 (13:9) ning kindlustas ühtlasi põhiturniiril teise koha ja pääsu otse poolfinaali.

Eesti käsipalliliidu kodulehe andmetel oli kuuenda koha ja edasipääsu nimel heitlev HC Tallas alla jäänud vaid 24:25 ning võit Viljandis oleks noorele meeskonnale kindlustanud koha veerandfinaalis. Kodumeeskond tegi siiski parema stardi ning sai 3:1 ette, kuid Markus Oliver Mädo ja Marek Karu väravate abil tuli peagi viik.

Viljandi spurtis uuesti kolme väravaga ette ja Tallas vähendas vahe minimaalseks. Poolaja lõpp oli võõrustajatele edukas seni, kuni Kalev Küti täpne vise tegi vaheajaseisuks 13:9. Spordikool läks 33. minutil jälle viiega ette, juhtides 15:10.

Seejärel algas HC Tallase tagaajamisaktsioon, mis neli minutit hiljem päädis Oliver Mädo tabamusega ja seisuga 15:14. Järgmised kümmekond minutit visati väravaid kordamööda ning 46. minutil oli kõik endiselt lahtine ja seis oli 19:18. Viljandil oli aga veel üks käik varuks, millega ta läks püüdmatult ette.

Simon Drõginit toetas tabamustega Aleksander Pertelson ning 7:0 vahespurdi lõpetuseks juhtis Viljandi 26:18. Viimastel minutitel suutis Tallas veidi lähemale tulla, kuid Viljandi sai 29:23 võidu. Simon Drõgin viskas üheksa, Mihkel Lõpp kuus ja Pertelson viis väravat, kaotajate poolel tabas Mädo kuus ja Kütt neli korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles