Põrgupilli piinaja ja tema koledad rattad

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Suits ja joonistusse valatud mälestused motoklubist Forte.
Juhan Suits ja joonistusse valatud mälestused motoklubist Forte. Foto: Üllar Priks

Tuline möllupunt Svjata Vatra folgisõprade seas pikemat tutvustamist ei vaja. Sama lugu on selle ansambli liikme Juhan Suitsuga – mehega, kes on sündinud, torupill hambus ja tsikkel jalgade vahel. Just armastus motoriseeritud kaherattaliste vastu Suitsu Jussi, nagu omad teda kutsuvad, Sakala hobiküljele tiriski.

Kohtume Jussi garaažis, mis on ratastest ja kõikvõimalikest varuosadest pungil. Üldist meeleolu kirjeldab sõnapaar «boheemlaslik segadus». Samal ajal kui peakangelane ruumi tagumises otsas träni alt üht oma motoajaloo märgilisemat isendit Kivipurustajat välja kaevab, uurin tema argipäeva kohta.

«Mäletad, kui me sinuga paarkümmend aastat tagasi esimest korda kohtusime, olid sina 100 protsenti muusik ja mina 100 protsenti tsiklimees?» viskab reibas habe õhku retoorilise küsimuse ning jätkab: «Nüüd on vist ses mõttes vastupidi, et praegu küsitakse hoopis minult, kas ma vahel tsikliga ka veel sõidan, ja sinult, kas sa ikka veel bändi teed.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles