Suured ja väikesed päkad

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeinimese Migo esmakohtumine pisipäkaga.
Lumeinimese Migo esmakohtumine pisipäkaga. Foto: Forum Cinemas

Lastefilmid on kinoäri õnn ja õnnetus ühekorraga. Täiskasvanute eelistused on ikkagi suuremalt jaolt etteaimatavad: kamaluga roppusi, mõni kahemõtteline nali, nende vahele pudistatud valitud kaameranurkadega seksistseenid ning kogu kupatus üle valatud sooja ja aurava verega. Lihtne. Aga mis lastele meeldib? Võiks ju arvata, et lollakad näoilmed. Või siis päriselus raudselt surmaga lõppev kukkumine, millele järgnevad lollakad näoilmed. Aga edasi? Edasi on juba õnneasi, kas näkkab või ei näkka.

Et Hollywoodi animaatorid on ennast aastakümnetega vigaseks joonistanud, hakkab juba vaikselt looma. Kõik need «Shrekid» ja «Jääajad» on ikka päris täpselt naelapead tabanud. Nüüd on siis suuri ja väikseid vaatajaid hullutamas järjekordne animafilm «Pisipäkk» («Smallfoot»). Selle kondikavas pole iseenesest midagi uut, aga kui jalgratas töötab, pole seda ju vaja uuesti leiutama hakata, eks ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles