Loomade ravitseja, treener ja parim sõber

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
My peab Keida Raamatu juhendamise ja käskluste toel takistusraja võimalikult kiiresti läbima.
My peab Keida Raamatu juhendamise ja käskluste toel takistusraja võimalikult kiiresti läbima. Foto: Marc Gaub

Keida Raamat töötab Viljandi Männimäe loomakliinikus. Vabal ajal tegutseb ta koerteklubis Vile treenerina ja käib ka oma neljajalgsete pereliikmetega võistlemas. Möödunud kuul tõi ta Shetlandi lambakoera Myga Rootsist kaasa lausa maailmameistri tiitli.

Omaaegses Paalalinna gümnaasiumis õppimise päevil oli Keida Raamat haaratud võrkpallist. Ta tuli Viljandi noorte tiimis mitu korda Eesti meistriks, kuulus Viljandi Volle naiskonna ridadesse ning osales maaülikooli võistkonnas Eesti esiliigas. Edust hoolimata polnud aga kordagi kaalukausil võimalust professionaalse sportlase rada astuda.

Maaülikooli läks Keida Raamat lihtsal põhjusel: ta on alati soovinud loomi aidata. Võiks ju arvata, et selliste plaanidega tüdrukul olid ka endal kogu lapsepõlve vältel lemmikloomad kodus, aga ei. «Tahtsin juba lapsena koera, aga mulle ei võetud. Õigemini, kui ma päris väike olin, siis meil oli koer. Tema jäi aga traktori alla ja pärast seda keeldus ema uut looma võtmast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles