Sajad viljandlased ootasid uut aastat pimedas toas

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu on võimalik ka elektrita.
Elu on võimalik ka elektrita. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sajad viljandlased pidid uut aastat ootama pimedas toas, sest Eesti Energial kulus kõrgepingeliini purunemise tõttu kadunud voolu tagasiandmiseks üle kahe tunni.


«Kaabel läks läbi,» võttis juhtunud kokku Eesti Energia Viljandi dispetšikeskuse juhataja Endel Põru. Maa alla pandud kõrgepingeliin purunes 31. detsembril kella 20 paiku ning pimedaks jäi kogu Peetrimõisa linnaosa. Voolu polnud ka osal Köstis ning Tartu tänaval asuvates majades.

«Katkine kaabel tuli üles leida,» selgitas Põru, miks kestis voolukatkestus ligi paar tundi.
Põru jutu järgi oli kogu pühade periood kulgenud Eesti Energiale Viljandis rahulikult, kuni aasta viimaste tundideni. «Igal juhul leidis see kaabel jutumärkides öeldes huvitava aja, millal katki minna,» lisas Põru.

Kõige kauem pidid voolu ootama Köstis asuvad majad: elekter tuli seal tagasi kell 22.30. Elektrikud ei pääsenud kohe alajaama, sest aiand, mille territooriumil see paikneb, oli pühade ajal suletud. «Pidime leidma inimese, kes värava avaks,» selgitas dispetšikeskuse juht.

Ehkki suuremale osale inimestest tegi peoõhtul elektri kadumine tuska, oli ka neid, kes juhtunus positiivset nägid. Üks Peetrimõisas elav mees rääkis, et tema pidas koos seltskonnaga pidu küünlavalgel.

«Transistorraadio mängis ja oli täiesti teistmoodi aastalõpp,» meenutas mees, kelle kodus polnud 31. detsembril elektrit kaks tundi. («Sakala»)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles