20 aastat vana päästeauto surus poole vanema kolleegi garaažist välja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolga-Jaani vabatahtlikud päästjad (vasakult) Harry Andresson, Kalevi Kaur, Kuido Parm ja Rivo Aren uue päästeauto ees. 1972. aastal valminud Mercedes jääb nüüd varuautoks.
Kolga-Jaani vabatahtlikud päästjad (vasakult) Harry Andresson, Kalevi Kaur, Kuido Parm ja Rivo Aren uue päästeauto ees. 1972. aastal valminud Mercedes jääb nüüd varuautoks. Foto: Erakogu

Päästeametilt saadud 20-aastane Scania tuletõrjeauto andis Kolga-Jaani vabatahtlikele päästjatele võimaluse lükata 45 aastat vana nõukogudeaegne GAZ-66 garaaži taha seisma ning võtta uuem auto põhimasinaks.

Päästeamet ostis tänavu mitmele oma professionaalsele komandole täiesti uue päästeauto. Vanad sõidutati Tallinna lähistele, tehti seest tühjaks ja jagati vabatahtlikele komandodele. Nii jõudis varem Mustla päästjate käes olnud 1998. aasta Scania kaks kuud tagasi Kolga-Jaani.

Nüüd on Kolga-Jaani paari­kümnel vabatahtlikul päästjal lausa kolm autot, millest kasutusse jääb nõuetekohaselt kaks: värskelt saadud Scania ning 1972. aastal valminud Mercedes, mis täitis seni põhiauto rolli. GAZ-66 jääb liiklusregistrisse alles, kuid sõitma seda enam ei viida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles