Repliik. Mis sa oled, kaasav eelarve?

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Eduard Salumäe
Karl-Eduard Salumäe Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kaasava eelarve ideede kogumise reeglitesse tehtud muudatusi võib hinnata kahte moodi. Ühest küljest on otsus, et edaspidi saab 30 000 eurot teatud eeldustel kulutada ka objektidele, mis ei kuulu linnale (näiteks kirikutele), põhimõtteline. Teisalt ei kõiguta see kaasava eelarve ideekonkursi tuuma – panna inimesi kaasa mõtlema, mida tuleks 30 000 euro eest üldiseks hüvanguks ära teha.

Jäiga linnaomandi nõude kaotamises on raske midagi halba näha. Nii antakse ideede lendamisele rohkem ruumi, ilma et kaldutaks nonsenssi. Ent muutuste tuultes kõlavad juba järgmised ettepanekud, kuidas reegleid veelgi leevendada. Näiteks et hääletada võiksid saada ka Viljandi valla elanikud, kelle elu on laste kaudu linnaga tihedalt seotud. Iseenesest täiesti loogiline mõttekäik, kuid selle elluviimine eeldaks veelgi põhimõttelisemat otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles