Kaasavasse eelarvesse tehti mitu olulist muudatust

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusele kaasavale eelarvele saab ideid esitada 10. septembrist 8. oktoobrini elektrooniliselt veebikeskkonnas volis.ee ja paberkandjal Viljandi linnavalitsuse kantseleis.
Tänavusele kaasavale eelarvele saab ideid esitada 10. septembrist 8. oktoobrini elektrooniliselt veebikeskkonnas volis.ee ja paberkandjal Viljandi linnavalitsuse kantseleis. Foto: Marko Saarm

Tänavuseks aastaks muudetud Viljandi linna kaasava eelarve kord võimaldab kulutada raha ka sellistesse kohtadesse, mille omanikuks ei ole linn. Teine oluline uudis on, et rahvahääletusele jõuavad kõik reeglitele vastavad ideed, mitte komisjoni välja valitud kümme ettepanekut.

Viljandi linnapea Madis Timpsoni sõnul jõuti raekojas varasemaid kaasava eelarve läbiviimisi analüüsides arusaamale, et protsessi on vaja lihtsamaks muuta. Seda silmas pidades kümne idee piirang kaotatigi.

«Samuti ei vaagi rahva esitatud ideid enam kaks komisjoni, vaid üks, mis teeb kindlaks ainult selle, kas ideed vastavad etteantud reeglitele,» lisas linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles