Nutitelefon kahjustab inimorganismi mitmel moel

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla vaimse tervise valdkonna juhatuse liige Katrin Kaarma toonitas, et nutiseadmete liigne kasutamine võib tekitada noortel keskendumis- ja õpiraskusi.
Viljandi haigla vaimse tervise valdkonna juhatuse liige Katrin Kaarma toonitas, et nutiseadmete liigne kasutamine võib tekitada noortel keskendumis- ja õpiraskusi. Foto: Elmo Riig

Tervisehädad pole nutiseadme liigse näppimise korral rasked tulema. Viljandi haigla arstid tõid välja sümptomid, mis võivad liiga agaratel nutitelefoni kummardajatel ilmneda.

Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemõde Ilme Tropp toonitas, et liigne ekraani jälgimine on peale silmade kahjulik ka kehale ja vaimsele tervisele. «Kohe kindlasti mõjub see negatiivselt silmade tervisele,» nentis ta ning tõi näitena kuiva silma sündroomi ja nägemise nõrgenemise. «Samuti tekib nutiseadmete tõttu uneprobleeme, mille tagajärjel unetsükkel nihkub järjest hilisemaks ja hommikuti on ärgata järjest raskem. See mure on sagenenud eelkõige laste ja noorukite hulgas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles