Mänguõllede ilu ja valu

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogiproovijate tooniderohke töölaud. Võidurüübe loksub viimases, number kuuega tähistatud topsis.
Joogiproovijate tooniderohke töölaud. Võidurüübe loksub viimases, number kuuega tähistatud topsis. Foto: Üllar Priks

Ilmad on palavad ja isegi liikumatult põõsa vilus lebajatel hakkab lõpuks kurk kuivama. Mõistagi on mõnus janu leevendamiseks paar lonksu kesvamärjukest rüübata. Aga kui tuleb veel kõige kiuste otse-eetris uudiseid lugeda, siis tulevad appi alkoholivabad õlleveed.

Nullõllede valik Eesti poodides on üpris mitmekülgne. Proovimiseks sai valitud kolm kodumaist ja kolm piiritaguse tootja janukustutajat. Ilmataat kruvis Sakala palvel õhutemperatuuri 32 soojapügala peale ning laua ümber kogunes eriti janune žürii koosseisus Toomas Mädamürk, Leo Ariva ja Rein Ilves. Kõik mehed on õlleklubi Sangarite Selts liikmed ning et sama seltsingu ridadesse kuulub ka allakirjutanu, lubati temalgi mekutamisest osa võtta. Olgu öeldud, et joogid valis välja sõltumatu kõrvalseisja ning žüriil tuli parim märjuke välja selgitada pimetesti käigus. Punkte jagati ühest viieni poolepunktise täpsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles