Viljandi Vorstimees toob valikusse värsket verd

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Vorstimehe läbikasvanud sealihast grillvorstidesse pole valmistajate kinnitust mööda peale soola ja ürtide ühtegi säilitusainet lisatud.
Viljandi Vorstimehe läbikasvanud sealihast grillvorstidesse pole valmistajate kinnitust mööda peale soola ja ürtide ühtegi säilitusainet lisatud. Foto: Tõnis Luik

Kaks kuud tagasi asutasid Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis vajalikud teadmised omandanud mehed Viljandis ettevõtte, et hakata säilitusaineteta grillvorste valmistama. Õige pea kavatseb Viljandi Vorstimees tootevalikut uute põnevate lihakangide võrra suurendada.

Viljandi Vorstimehe eestvedajate Siim Saarseni, Tõnis Luige ja Villem Variku repertuaaris on praegu kahte tüüpi grillvorste. Ühed on ürdivorstid, millesse läheb Variku jutu järgi tüümianit, basiilikut, rosmariini ja punet. Teine toode on aga tšillivorst, mis sisaldab tšillihelbeid. Vorstid valmivad eesti sealihast, mille puhul Variku ütlemist mööda on tähtsaim, et see oleks läbi kasvanud.

Suve lõpul on plaanis tootevalikut laiendada toorvorsti chorizo võrra. See valmib Tõnis Luige selgituste kohaselt külmkuivatamise teel. Tema sõnul on talvel plaanis hakata meisterdama ka verivorste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles