Politseil oli keskmisest töisem nädalavahetus  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel sai politsei Viljandimaal 83 väljakutset.
Nädalavahetusel sai politsei Viljandimaal 83 väljakutset. Foto: Marko Saarm

Möödunud nädalavahetus, mida Viljandimaal palistas ühelt poolt kuum suvepäike ning teisalt suveüritused, oli politseile keskmisest töisem, andis teada politsei- ja piirivalveameti pressiteenistus.

«Peaasjalikult põhjusel, et piirkonnas oli lihtsalt tavalisest enam inimesi liikvel ja pidutsemas,» andis teada Lõuna prefektuuri operatiivjuht Argo Turba.

Politseile tuli 83 väljakutset, mida on enam, kui nädalavahetusel keskmiselt. Hinnates, et rohkem rahvast tähendab rohkem tööd ka korrakaitsjatele, töötasid Turba sõnul nädalavahetusel Viljandimaal lisapatrullid, kelle ülesandeks oli nii liiklust rahustada kui ka linnaruumis avalik kord tagada.

Korrakaitsjate sõnul ei olnud nende sekkumist vajavaid raskeid vahejuhtumeid, mis oleks olnud seotud pärimusmuusika festivaliga. Küll aga laekus teateid sellest, et teeservad on sõidukeid täis pargitud ning teised ei mahu mööda sõitma või manööverdama. Politsei kontrollis, kas ja kui suur liiklustakistus on. Kus tarvilik, seal sekkus, võttis autoomanikega ühendust ning korraldas ümberparkimise. Samuti tuli teateid und häirivast muusikast.

Folgialalt tuli 27. juulil teade, et seitsmeaastane tüdruk on ema silmist kaotanud. Enne politsei saabumist õnnestus turvatöötajal laps emaga kokku viia.

27. juulil kella 20.45 ajal teatati joobekahtlusega juhist, kes liigub Kolga-Jaani kandist Viljandi poole. Politsei pidas Volkswagen Passati ja selle juhi Tartu–Viljandi–Kilingi-Nõmme maanteel kinni. Juht oligi joobes ja ta peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

28. juulil kella 1.30 paiku eiras sõidukijuht politseiniku peatumismärguannet, kuid patrullid võtsid auto kiirelt karpi ning sundisid selle peatuma. Roolis oli joobes mees, kes kõrvaldati liiklusest.

28. juulil kella 00.10 paiku teatati öörahu rikkumisest Viljandis Põhja puiesteel korteris. Politseinike sekkudes selgus, et tähistati sünnipäeva.

28. juulil kella 4 paiku öösel teatati, et Viljandis Lembitu puiesteel magab tee peal mees, kes teeb imelikke häälitsusi. Politsei selgitas välja, et 34-aastane mees oli purjus ega jaksanud koju minna. Sõber tuli talle järele ja viis mehe tuppa magama.

28. juulil kella 4.30 paiku teatati, et Viljandi järve ääres lõhuti ühe Volkswageni esilatern. Politsei saabudes oli autoomanik lõhkujaga kahju hüvitamises kokkuleppele jõudnud.

28. juulil kella 5.45 paiku teatati, et Viljandis Ranna puiesteel müügitelgist varastati kokkupandav tool, kaks pudelit vett ja poolik lõõtspill. Et juhtumisse sekkusid turvatöötajad, kaotas varas põgenedes vara ning jooksis pääsemiseks Viljandi järve. Sealt tõi ta välja vetelpäästja, kes tegutseb ühtlasi abipolitseinikuna. Turvatöötajad andsid vargust toime panna püüdnud joobes mehe politseinikele üle.

28. juulil kella 10.30 paiku avastati, et Viljandis Valuoja puiesteel on maja trepikoja ukseklaas katki löödud. Asjaolusid selgitab politsei. Paari tunni möödudes teatati, et Viljandis Kivi tänaval on Citroëni tagaklaas arvatavasti kiviga katki löödud. Üksikasjad on samuti selgitamisel.

28. juulil teatati, et Karksi-Nuias lahkus kodust pärast väikest riidu 19-aastane noormees, kelle asukohta selgitab politsei. Varem pole nooruk vanematele sõnagi ütlemata ööks kodust ära jäänud.

28. juulil kella 20.30 paiku sai politsei väljakutse Viljandis Roo tänaval kohviku juurde, kus turvamehed vajasid abi kakluse lahutamiseks. Politseinikud viisid sündmuskohalt kainenema kaks agressiivset meest.

29. juulil kella 20.45 ajal sai politsei väljakutse Võivaku külla Kallaku veehoidlasse, kus mees oli läinud ujuma ning põhja vajunud. Abivajaja toodi kaldale, kus tema elustamine paraku enam tulemust ei andnud. Surma täpne põhjus selgitatakse lahangul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles