Tartlane andis Viljandis särava sooloetenduse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
56. Viljandi linnajooksu võitis 20aastane tartlane Kaur Kivistik.
56. Viljandi linnajooksu võitis 20aastane tartlane Kaur Kivistik. Foto: Roger Ote

Päikesepaistelise linnajooksu võitis Tartumaa spordimees Kaur Kivistik, kelle pakutava tempoga konkurendid kaasa minna ei söandanud.

Pühapäeval läbis päikesepaistelise ja tuuletu ilmaga 13,7 kilomeetri pikkuse võistlusmaa 250 jooksjat. Esimese kilomeetri lõpul, Huntaugumäe tõusul Kaur Kivistik kiirendas ja sai konkurentide ees edu, mis jooksu vältel üha suurenes. 20aastane tartlane sai finišis kirja aja 45.50.

Võitja avaldas kahetsust, et konkurendid ei tihanud tema tempoga kaasa tulla. «Üksi on raske, kuid suutsin raja läbida ühtlase kiirusega,» lausus ta.

Tugev treening

Kaur Kivistik rääkis, et oli juba enne starti võtnud eesmärgi arendada endale sobivat tempot, ent võidule ta siis veel ei mõelnud. «Sügisesed rahvajooksud pakuvad pikamaameestele tugeva treeningu võimaluse ning selleks ma tänast päeva kasutasingi,» kõneles võitja. «Kahju, et Keio (Keio Kits — toimetus) on sõjaväeteenistuses, temaga oleks kindlasti saanud koos rajal tööd teha.»

Esimest korda Viljandi linnajooksul kaasa teinud tartlane tunnistas, et ehkki võistlus peeti ideaalsetes oludes, oli trass üllatavalt raske. «Tõuse oli väga palju,» nentis võitja, ent lubas tulla aasta pärast esikohta kaitsma.

56. Viljandi linnajooksul teise koha saanud Lääne-Virumaa mees Andrus Lein lõpetas ajaga 47.07 ja kolmas, tartlane Hasso Paap naasis Vabaduse platsile tulemusega 47.51.

Üle 350 osaleja

Parim viljandlane, neljanda koha saanud Heinar Vaine võitis linnajooksu 18aastaste noormeeste arvestuses. Tartlanna Leila Luik oli kiireima naisena finišis üldarvestuses 20. ja sai aja 52.38.

13,7 kilomeetri pikkuse 56. Viljandi linnajooksu lõpetanuid oli 250, mis on selle sajandi suurim osalejate arv. Pühapäevasel üritusel tegid kaasa ka 49 kepikõndijat ning 68 Karumsi lastejooksust osavõtjat. Niisiis oli osalejaid tänavu üle 350.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles