Repliik: Jõuludeks heategu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Nüüd siis ongi jälle käes aeg, kui jõuluostude tegemine täie hooga pihta hakkab. Paljudel juhtudel on jõulupaki tegemine hea võimalus kinkida oma lähedastele midagi vajalikku või armsat. Kindlasti aga on igaüks kokku puutunud ka sellise olukorraga, et kingitusi tehakse lihtsalt harjumuse või traditsiooni pärast.


Eilne «Sakala» kirjutas kooliõpilastest, kes on otsustanud klassi tavapärastest loosipakkidest loobuda ning teha kingitusi hoopis lastekodulastele või loomade varjupaiga asukatele. Rõõmustav on tõdeda, et tarbimisühiskonnas kasvanud noored oskavad ja tahavad väärtustada annetamist ja hoolimist.



Võib-olla tasub majanduslanguse ajal teistelgi sellest mõttest kinni haarata? Miks mitte leppida näiteks pereliikmete või sõprade vahel kokku, et tänavu tehakse jõulupakkide asemel hoopis üks heategu — olgu siis üksteisele või mõnele  hädasolijale? Vahest õpitakse niimoodi rohkem märkama, mida inimesed meie ümber tõeliselt vajavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles