Kaare kooli läksid lasteaialapsed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaiaõpetaja abi Eha Kalm (esiplaanil) näitab, kuidas tühja rühmatoa saab kiirelt muuta magamisruumiks.
Lasteaiaõpetaja abi Eha Kalm (esiplaanil) näitab, kuidas tühja rühmatoa saab kiirelt muuta magamisruumiks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Midrimaa lasteaia kõige vanemate rühmade lapsed alustasid õppeaastat omapärasel moel: koduse Tehnika tänava maja asemel tuleb neil hommikuti sammud seada hoopis teise linnaossa Kaare kooli.
See ei ole siiski hariduslik eksperiment ja kaks rühma mudilasi pole aasta varem koolilasteks edutatud. Tegemist on ajutise lahendusega, millega on 44 kuueaastast Midrimaa jütsi majutatud lasteaia remondi lõpuni Kaare kooli.

Koolimaja esimesel korrusel on nende päralt värske remondi järele lõhnav lasteaiatiib, mis on suve jooksul klassidest rühmaruumideks ümber ehitatud. Seal on avar koridor ja rõivistu, valgusküllased mängu- ja magamistoad ning mõistagi tualetid.

«Lastele on siin väga head tingimused,» tõdes Midrimaa direktor Marika Kissa ruume näidates. Tema lasteaia rühmad alustasid Kaare koolis tööd 1. septembril ning jäävad sinna jõuludeni.

Siis peaks Midrimaa remont valmis saama ning mudilased kolivad endisesse majja tagasi. Kaare koolis hakkavad aga 1. jaanuarist päevi veetma naabruses paikneva Karlssoni lasteaia kasvandikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles