Rattaklubi meeskond on külaliste vastuvõtuks valmis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi rattamaratoni start antakse 6. mail.
Mulgi rattamaratoni start antakse 6. mail. Foto: Elmo Riig

Laupäeval kell 12 antakse Viljandi staadioni kõrval asuvas parklas selle aasta viimase «Elion Estonian Cupi» sarja osavõistluse, Mulgi rattamaratoni start.

Põhisõidu pikkus on 60 kilomeetrit. Eelmise aastaga võrreldes pole trassil suuri muudatusi tehtud ning nagu varasematel aastatel, lähetatakse osalejad seegi kord rajale Viljandi järve äärse staadioni kõrval asuvast parklast.

«Tänavuse rattamaratoni suurim erinevus on toimumisajas: kevade asemel peetakse see sügisel,» teatas võistlusi korraldava Viljandi rattaklubi president Veiko Šmidt.

Trass suundub Viljandi järve äärt mööda Mulgimaa poole. Maratoni jooksul läbivad ratturid Sinialliku ning sõidavad Holstre-Polli suusaradadel ja Holstre-Nõmme metsas. Võistluse lõpposa kulgeb taas mööda Viljandi järve äärset matkarada.

60kilomeetrisel maratonil on tõusumeetreid kokku 760. Sõidu madalaim punkt on kuuendal kilomeetril, kui ratturid on merepinnast 43 meetrit kõrgemal, ning kõrgeim asub poolel maal, kus võistlejad on 110 meetrit üle merepinna.

Oodata on ligemale 1500 ratturit

Kell 13.15 pääsevad rajale poolmaratonil osalejad, kes sõidavad Viljandimaal 35 kilomeetri pikkusel trassil. Kell 12.10 asuvad Viljandi staadioni ümber võistlema lapsed.

Mulgi rattamaratoni korraldava Viljandi rattaklubi presidendi Veiko Šmidti sõnul on kahele maratonidistantsile kokku oodata umbes pooltteist tuhandet ratturit. «See on eelregistreerunute ligikaudne arv,» teatas ta.

Šmidti jutu järgi on korraldajad ettevalmistustega graafikus ning külaliste vastuvõtuks laupäeva hommikul kindlasti valmis.

Maratoni rajameistrite hulka kuuluv Jaanus Johanson kõneles, et tänavu on võistlustrassil tehtud üksnes kosmeetilisi muudatusi. Tema arvates on rada kiiremini läbitav kui kümnel varasemal aastal, mil sõideti kevadel.

«Kui kevaditi on maa olnud lume sulamisest märg, siis praegu on pinnas tahe ning võistlustrass peaks olema isegi vihma korral kiirem,» arutles Johanson.

Nagu varasematelgi kordadel, on trass olnud juba nädalapäevad tähistatud ning möödunud pühapäeval oli soovijatel võimalik kaasa teha avatud raja sõidul. «Võistluspäevaks on rajatähistust rohkem ning ühtlasi kasutame laupäeval turvajaid,» ütles Jaanus Johanson.

Noored sõidavad ümber staadioni

Elioni rattamaratonide sarja lahutamatu osana peetavate lastesõitude start antakse kell 12.10 Viljandi rannakohviku Flirt juures ning sealsamas algab kell 10 osalejate registreerimine. Lastesõitudel osavõtutasu pole.

Noored ratturid on mõõduvõtul jagatud nelja vanuserühma. Alustavad 12aastased ning nooremad poisid ja tüdrukud, kellel tuleb läbida ümber Viljandi staadioni kulgeval rajal kolm 620meetrist ringi.

Seejärel algavatel tillusõitudel paremusjärjestust ei määrata, ent vanusest sõltuvalt on distantsi pikkus kas 200 meetrit või üks ring ümber staadioni. Kaheksa-aastastel ja noorematel poistel on võistlusdistants 620 meetrit ehk üks ring ning kümneaastastel ja noorematel kaks ringi.

11. Mulgi rattamaratoni lastesõitude paremaid hakatakse Bangalo juures poodiumil autasustama kell 15. Pool tundi hiljem jõuab järg põhidistantsi ja poolmaratonide parimate kätte.

Et tänavu on Viljandis «Elion Estonian Cupi» viimane osavõistlus, peetakse õhtul pärimusmuusika aidas sarja ametlik lõpetamine, kus tehakse kokkuvõtted ja tunnustatakse võitjaid.

AJAKAVA

10. septembril peetava Mulgi rattamaratoni ajakava:

• kella 9—11.45 (poolmaratonil kella 13ni) telgis registreerimine, ümberregistreerimine ja numbrite väljastamine

• kella 10—12 lastesõitudele registreerimine

• kell 12 maratoni start

• kell 12.10 lastesõidud

• kell 13.15 poolmaratoni start

• kell 15 lastesõitude autasustamine

• kell 15.30 autasustamine

• kell 17 maratoni finiš suletakse.

Allikas: Viljandi rattaklubi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles