Prokurör nõuab kolmele mehele pikka vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Joomakaaslase julmas mõrvas süüdistatava kolme mehe kohtuprotsess jõudis Viljandi kohtumajas kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör süüalustele pikka vangistust.

Lõuna ringkonnaprokuröri Marja-Liina Talimaa hinnangul on nii 30aastaste Andruse ja Meinhardi kui 44aastase Toomase süü mõrvas tõendatud ning kohus peaks mõistma meestele kümne aasta pikkuse vangistuse.

Toomase kaitsja arvates pole tema kaitsealuse süü tõendatud ja kohus peaks mehe õigeks mõistma.

Andruse kaitsja taotles oma kliendi süü ümberkvalifitseerimist kergema paragrahvi järgi raskete tervisekahjustuste tekitamiseks ja surma põhjustamiseks ettevaatamatusest, ning sellest tulenevalt ka prokuröri nõutust kergemat karistust.

Meinhardi kaitsja leidis, et tema kaitsealuse mõrvasüü pole tõendatud, küll aga võib kohus ta süüdi mõista raskete tervisekahjustuste tekitamises.

Kohus kuulutab otsuse välja 5. septembril.

Süüdistuse järgi panid Toomas, Meinhard ja Andrus raske kuritöö toime mullu 6. detsembril, kui läksid Viljandis Uuel tänaval asuvas korteris alkoholi pruukides tülli 44aastase mehega.

Eeluurimisel kogutud andmete järgi tungisid nad kannatanule kallale ning peksid teda pika aja vältel käte ja jalgadega, Toomas aga viskas kannatanut teleriga. Mees sai üliraskelt vigastada ja suri sündmuskohal.

Politsei pidas purjus Andruse ja Meinhardi kinni otse sündmuskohal, Toomas tabati paar päeva hiljem. Kohus võttis Andruse ja Meinhardi eeluurimise ajaks vahi alla, Toomase vahistamist prokurör ei taotlenud. Hiljem tunnistasid mehed ohvri peksmist, kuid mõrvasüüd keegi omaks ei võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles