Euroopa Komisjoni Eesti esindusele valiti uus juht

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komisjonile uue juhi leidmiseks kuulutati esimene konkurss välja eelmisel aastal. Osales kolm kandidaati, kuid sobivat ei leitud. Hannes Rumm valiti välja teisel konkursil.
Komisjonile uue juhi leidmiseks kuulutati esimene konkurss välja eelmisel aastal. Osales kolm kandidaati, kuid sobivat ei leitud. Hannes Rumm valiti välja teisel konkursil. Foto: Toomas Huik / Postimees

Euroopa Komisjon nimetas 1. septembrist Euroopa Komisjoni Eesti esinduse uueks juhiks Hannes Rummi.

1994. aastal Tartu ülikooli filosoofiateaduskonna ajakirjanduse erialal lõpetanud ja riigikogu eelmisse koosseisu kuulunud Rumm oli varem tegutsenud rahvusvahelises ettevõtluses ja ajakirjanduses.

Enne 2001. aastat, mil temast sai riigikantselei Euroopa Liidu infosekretariaadi juhataja, töötas Rumm mitme ajakirjandusväljaande juures. 2004. aastal pöördus ta tagasi erasektorisse ning asus ametisse osaühingu Media Focus juhatajana.

Aastail 2007—2011 kuulus ta Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikmena riigikogusse ning osales põhiseaduskomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni tegevuses.

2009.—2011. aastani nõustas Rumm kommunikatsioonistrateegia väljatöötamise ja euroliidu partnerluspoliitikas osalemise küsimustes välismaise eksperdina Armeenia valitsust.

Hannes Rumm on olnud Tallinna linnavolikogu kahe koosseisu liige.

Tema laialdased kogemused aitavad Euroopa Komisjoni hinnangul Eesti esindusel täita Eesti elanike ja meedia teavitamisel keskset rolli ning arendada Euroopa Komisjoni suhteid riigi ja kohaliku tasandi asutuste ja muude sidusrühmadega.

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse eelmine juht Toivo Klaar asus mullu 17. mail tööle Brüsselis Euroopa Komisjoni peakorteris, misjärel on seda ametit pidanud kohusetäitjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles