Egon Valdaru: Finnairi viperused

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Valdaru
Egon Valdaru Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Hiljaaegu käisin koos Eesti turismigrupiga Indias. Kasutasime Soome lennukompanii Finnair valmisreisi. Paraku kätkes see hulka ebameeldivusi.


Need algasid sellega, et mõni meie grupi liige pidi Finnairi ahnuse tõttu Vantaa lennujaamas lisaraha maksma. Mumbais ei lubatud aga kellelgi kolmveerand tundi lennukist lahkuda, sest lennuemanda kott oli kadunud. Kott leiti kohast, kuhu too selle ise oli pannud, ometi ei vabandatud reisijate ees. Muuseas, osa lennukis viibinud rootslastest jäi selle vahejuhtumitõttu maha oma järgmisest lennust.
Helsingisse

naasime tormisel pühapäeval. Vantaa lennujaamas valitses paras kaos ja info lendude toimumise või ärajäämise kohta levis kaootiliselt. Kahetunnise hilinemisega Tallinna suunduvale lennukile istudes oli hinges ärevus, sest eelmine lennuk oli maandumisluba saamata Tallinna kohalt tagasi Vantaasse pöördunud.

Pärast pooletunnist lendu teatati, et alustame kohe maandumist Tallinna. Paraku tiirutas pimedas lumetormis ekslev lennuk õhus veel kolmveerand tundi ja reisijaid hoiti ärevas teadmatuses. Alles hiljem kuulsime, et oodati Tallinna lennuvälja maandumisraja lumest puhastamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles