Lasterikkad pered saavad KredExilt kodutoetust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredexi reklaamtahvel.
Kredexi reklaamtahvel. Foto: Peeter Lagovits

KredExile laekus lasterikastelt peredelt 1546 taotlust, kõige rohkem rahuldati taotlusi Tartumaalt - 48, järgnesid Viljandimaa 45 ja Pärnumaa 42 taotlusega.


Avaldusi tehti kogusummas 231,8 miljonit krooni, millest rahuldati 423 kogusummas 70,2 miljonit krooni. Keskmine toetussumma on 166 071 krooni.

Toetuse saajate keskmine maksustatav tulu (v. a. vanemahüvitis) oli 2006. ja 2007. aastal ühe pereliikme kohta 117 krooni kuus ning nad elavad koos 5,6 lapsega kolmetoalisel elamispinnal, mille suurus on 51,64 ruutmeetrit.

Toetuse saajate hulgas oli ka 55 peret, kelle keskmine maksustatav tulu (v. a. vanemahüvitis) 2006. ja 2007. aastal oli 0 krooni.

Kõige lasterikkamas peres Narvas kasvab neliteist alla 19-aastast last.

KredExi eluasemedivisjoni juhi Mirja Adleri sõnul hindas taotlejate eluaseme olukorda viieliikmeline komisjon, kuhu kuulusid KredExi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja lasterikaste perede liidu esindajad.

«Taotlusi hinnates tuli tõdeda, et lasterikaste perede eluaseme olukord on väga raske: paljudel juhtudel pole majapidamises isegi külma vett pesemisvõimalustest rääkimata,» rääkis Mirja Adler. «Elatakse väga kitsastes tingimustes, elamuid ei suudeta korras hoida: katused jooksevad läbi, selle tagajärjel on ruumides hallitus. Loodame, et toetus on tõsiseks abiks elamispinna renoveerimisel või laiendamisel ja sellega paranevad märkimisväärselt 2352 lapse elamistingimused.»

Kõigile taotlejatele saadetakse selle nädala jooksul otsuse kohta kirjad. Positiivse otsuse saanud pered peavad toetuse kättesaamiseks KredExiga ühendust võtma.

Riiklik tagastamatu toetus eluasemetingimuste parandamiseks on mõeldud paljulapselistele peredele, kus on vähemalt neli alla 19-aastast last ning kelle sissetulek ühe leibkonna liikme kohta on kahe viimase aasta tuludeklaratsiooni alusel kuni 6000 krooni kuus. Toetusena finantseerib riik osa tehtud tööde või soetatud eluaseme maksumusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles