Armeenia kohvik loodab püsima jääda

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvikupidaja Sasun Airapetjan
Kohvikupidaja Sasun Airapetjan Foto: Elmo Riig

Majanduse üldise languse ajal peavad kõik tagasihoidlikult elama, kinnitab kunagi suurt populaarsust kogunud Viljandi kohviku Soso Juures omanik Sasun Airapetjan.

Pärimisele, kuidas läheb, kostab ta praegu vastuseks: «Tasapisi.»



Sööjaid on tema sõnul igal pool vähemaks jäänud, nii ka Armeenia kohvikus. Palgatöötajaid Soso Juures praegu ei kasuta, ainult ettekandja on ametis paar tundi päevas, kui külastajaid on rohkem.



Enne tuleva aasta juunit Sasun Airapetjan käibe paranemist ei looda. Hindade tõstmisest ei saa tema sõnul juttugi olla, pigem tuleb neid langetada. Söögikoha omanik loodab, et tänu kütuse hindade alanemisele langeb ka toiduainete, eeskätt liha hind.



Rahvusliku köögi jaoks vaja minevad toiduained saab kohvik Armeeniast. Isegi posti teel kaugelt saadetud marineeritud viinamarjalehed tulevad odavamalt kätte kui Eestis poest ostes.



Pidevat majandusseisu paranemist usub armeenlasest ärimees alles 2010. aastal. Seni püüab kohvik püsima jääda. Kergemaks muudab asja see, et oma pere jõududega on võimalik kogu töö ära teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles