Mulgi maraton tuleb teist korda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu esimest korda peetud maratoni võitis Mart Andersson ajaga 2:47.23.
Mullu esimest korda peetud maratoni võitis Mart Andersson ajaga 2:47.23. Foto: Erakogu

Laupäeva hommikul stardib umbes 80 jooksjat teisele Mulgi maratonile, mis kulgeb nagu mullugi Mustlast Abja-Paluoja keskväljakule.

42,195 kilomeetri pikkuse jooksu korraldaja Hendrik Aguri sõnul on starti oodata 70—80 jooksjat. «Sadat vaevalt kokku tuleb,» arvas ta.  

Et võistlusel on kavas veel poolmaraton ning lõpuks ka 6,5 kilomeetri pikkune jooks, ületatakse kolme distantsi peale saja jooksja piir kindlasti. 21,1 kilomeetri pikkusele jooksule antakse start kell 10 Karksi vallas Polli mõisa pargis ning 6,5kilomeetrise jooksu lähe on 10.30 Halliste kiriku juures.

Ametlikult maraton­krosside hulka kuuluv Mulgi maraton kulgeb mööda iidse Mulgimaa valdu, sealhulgas ka kruusateedel. Korraldajad annavad osalejatele teada, et rada ei ole sertifitseeritud ning seetõttu võib juhtuda, et ametlikesse maratonide edetabelitesse Viljandimaa jooksuaegu ei märgita. «2010. aasta tulemusi küll kajastati edetabelites,» lisas Agur.

Korraldajate eesmärk pole meelitada jooksule tippsportlasi, vaid juhtida tähelepanu inimeste tervisele. Seepärast on võistlusprogrammis eraldi arvestus enam kui sada kilo kaaluvatele jooksjatele.

Osalejatest kõneldes ei toonud Agur esile neid, kes võiksid pretendeerida esikohale, vaid rääkis 111 maratoni läbinud 78aastasest Benno Viirandist. «Ta küsis, kas meil ajapiirang on, ja vastasin, et ei ole,» meenutas Agur. Viirandi prognoosis, et suudab vahemaa läbida kaheksa tunniga.

Et jooksule rohkem publiku huvi tõmmata, stardivad hommikul väikelennukid, mis lendavad raja kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles