Karksi ja Suure-Jaani kavandavad staadioni ehitust

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuia spordikooli treener Mart Kurs ütles, et kummiplaatidega kaetud staadionil on nii mõnigi sportlane
jala välja väänanud ning kergejõustiklastel on uut ja korralikku spordiplatsi hädasti vaja.
Karksi-Nuia spordikooli treener Mart Kurs ütles, et kummiplaatidega kaetud staadionil on nii mõnigi sportlane jala välja väänanud ning kergejõustiklastel on uut ja korralikku spordiplatsi hädasti vaja. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Peale Viljandi plaanib endale uue ja korraliku staadioni ehitada kaks maakonna valda, kuid rahanappuse tõttu ei pruugi sportlastes elevust tekitavad plaanid niipea teoks saada.


Viljandi hakkab ehitusega lõpusirgele jõudma: staadioni sportimiseks mõeldud osa ja tribüünid peaksid valmima juba maiks. Nüüd on uue ja korraliku staadioni ehitamise plaani hakanud pidama ka Karksi ja Suure-Jaani vald.



Karksi kuulutas eile välja riigihanke, et leida staadioni projekteerija, ning Suure-Jaanis käib töö eelprojektiga.



Mõlemas Viljandimaa otsas on kavas praegune staadion uueks ehitada. Rajatakse 400-meetrine nelja rajaga ring, peasirgel on aga kuus rada, et saaks pidada sprindivõistlusi. Rajakatet paigaldades võetakse arvesse rahvusvahelise kergejõustikuliidu tingimusi ja see ei tule kehvem kui Viljandi staadionil.



Peale ringi on kavas ehitada korralikud hüppesektorid ning Suure-Jaani tahaks eraldi platsi ketta- ja vasaraheite tarbeks ning kunstmuruväljakut jalgpallitreeninguteks.



Kui Suure-Jaani soovib staadioni kõrvale puidust korvpalliväljakut, siis Karksi-Nuia tahaks  ka võrkpalli-, rannavolle- ja tenniseplatsi. Samuti plaanib Karksi vald rajada parklad, tribüüni paarisajale inimesele ning olmeruumid.


«See tuleks tänapäevane staadion, kus meie noored saaksid treenida ja võistelda,» võttis kompleksi kokku Karksi vallavanem Arvo Maling.



Ehitusraha kummalgi vallal esialgu pole.



«Ainuüksi jooksuradade ja selle sisse jääva osa ehitus läheks maksma 6-7 miljonit krooni,» kõneles Maling. «Lisanduvad veel palliplatsid, valgustus ja kõik muu.»



Karksi on seadnud staadioni järgmiste aastate olulisimaks ehituseks ja loodab summa saada riiklikust kohalike investeeringute toetamise kavast. Valla lootust kasvatab see, et ehitushindade languse tõttu on riigil jäänud osa selle kava summadest välja jagamata.



Oma raha on vallal napilt, sest järgmise aasta prognooside kohaselt jääb eelarve tänavusest väiksemaks ning käsil on ka gümnaasiumi ehitus, mille tarbeks võtab omavalitsus õige pea kaheksa miljonit krooni laenu.



Suure-Jaanil on käsil staadioni eelprojekt ning põhiprojekti tahab ta kaante vahele saada järgmisel aastal. Seejärel jääb tegevus kindlasti seisma, sest ehitusraha pole.



«Kui tekib võimalus ehituse tarbeks raha taotleda, siis valmis projektiga saab seda kohe ka teha,» selgitas Suure-Jaani valla majandusosakonna juhataja Are Aua. Küsimuse, kas staadion võiks valmida ühe, viie või kümne aasta pärast, jättis Aua lahtiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles