Kuumus peolisi ei heiduta

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna saavad tantsijad puhata. Proovid homse etenduse jaoks kestsid eilseni.
Täna saavad tantsijad puhata. Proovid homse etenduse jaoks kestsid eilseni. Foto: Liis Treimann

Tallinnas noorte laulu- ja tantsupeoks valmistuvaid tantsijaid ei väsita kuue rühma juhendaja Maie Tammemäe sõnul tants või kuum ilm, vaid pikk väljakule sättimine.

«Sakala» tabas tantsujuht Maie Tammemäe telefonitsi eile lõuna ajal, kui ta jälgis Tallinna lauluväljakul homme algava noorte tantsupeo proovi.

Millise tantsu proov praegu käib?

Väljakul on teised ja kolmandad klassid, kes tantsivad «Minu Eestimaad».

Kuidas on proovid läinud?

Proovid on väga hästi läinud. Viljandimaa laste üle võime kõik õnnelikud olla: nad tantsivad ja käituvad eeskujulikult. Isegi toidu üle ei nuriseta!

Proovipäevad on pikad, kas õhtuks on lapsed väsinud ka?

Tantsimisest lapsed ära ei väsi, pigem pikast väljakule sättimisest ja käskude kuulamisest. Proovide lõppedes jätkub energiat veel küllaga — koguni jalgpalli mängitakse.

Tänavuse peo korraldus on veidi teistsugune kui varem. Mis on kõige suurem erinevus eelmiste pidudega võrreldes?

Üldises korralduses midagi eriti muutunud ei ole. Minul on kahju sellest, et tantsijate moodustatavaid mustreid siin lauluväljakul ei näe. Osa saatjaid on käinud ülevalt Ernesaksa kuju juurest vaatamas. On ka ekraanid, kuid nendelt nii head ülevaadet ei saa.

Kas kuum ilm lapsi ei heiduta?

Ei heiduta. Siin mere ääres on piisavalt jahe tuul, õiged riided peavad ka seljas olema. Heitumust päikse kaela ajada ei saa.

Kas rahvarõivad on kõik kaasas ja korras?

Proovide ajal pole veel pidanud rahvarõivaid selga panema. Seda, kas igaühel kõik vajalik kaasas on, näeb alles siis, kui reede hommikul riideid hakkame triikima.

Kas lastele on mõni tants eriti raske?

Minu arvates on keskastme ehk viienda kuni üheksanda klassi tantsudest mõni päris raske. Aga proove vaadates tundub, et ka nendega saadakse hästi hakkama.

Kas teil on mõni lemmiktants?

Kindlasti tahan näha «Jõudmise lugu». Hästi vahva on väikeste «Kalli-kalli» tants. Lastele meeldib see tants väga, nad esitavad seda loominguliselt ja seda on vahva vaadata.

Kas tantsite ise ka mõne tantsu kaasa?

Ei ole mahti tantsida, isegi õpetajate rühma tuleb õpetada. Lavastus on küll selline, et viimase tantsu, «Põhjamaa» ajal tulevad kõik, ka juhendajad, lavale. Eks siis näis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles