Noortepeo rongkäiku juhib Viljandi tantsurühm

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabajalg Viljandi mõisapargis.
Vabajalg Viljandi mõisapargis. Foto: Hilka Raba

Noorte laulu- ja tantsupeo “Maa ja ilm” rongkäigu eesotsas astuvad Tallinna kesklinnast lauluväljakule Viljandi tantsurühma Vabajalg liikmed.

„Nende ülesanne on marssida rongkäigu peas ning kanda seal lippe, silte ja muud vajalikku,“ selgitas XI noorte laulu- ja tantsupeo Viljandimaa kuraator Kati Grauberg-Longhurst.

Viljandimaa kolonn koguneb pühapäeva, 3. juuli hommikul rongkäiguks Tõnismäe tänavale. Kolonni pea asub rahvusraamatukogu juures.

Viljandi maakonnast läheb tänavusele suurele noortepeole ligi 1700 osalejat. Koos juhendajatega on tantsijaid 428; rahvamuusikuid, puhkpillimängijaid ning rokkansambli ja sümfooniaorkestrite liikmeid 121 ning lauljaid 1117.

Käsitöö tegijaid läheb Tallinna 11 ning see arv on suurem kui algul plaanitud.

„Viljandimaa on tuntud käsitööpiirkond ja seetõttu saimegi rohkem kohti,“ selgitas kuraator. „Käsitöölised on peo ajal suures telgis ning näitavad seal oma oskusi ja õpetavad huvilisi. Ühtlasi tegutsevad nad nii-öelda rahvarõivaste kiirabina, kui näiteks mõnel esinejal on vaja rõivaid parandada või kohendada.“

XI noorte laulu- ja tantsupidu “Maa ja ilm” peetakse Tallinnas 1.–3. juulini. Reedel kell 19 on lauluväljakul kavas ühine avamine ja tantsupeo esimene etendus. Laupäeval kell 20 on sealsamas tantsupeo teine etendus. Pühapäeval, 3. juulil kell 9 algab rongkäik, mis jätkub peoliste lauluväljakule jõudes laulupeoga umbes kell 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles