Leiutajad kogunevad Karksi-Nuia

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aastal olid noored leiutajad Rõuges ja mõtlesid üheskoos välja, kuidas lahendada inimeste liikumisega seotud muresid olukorras, kus auto kasutamine on kallis, tiheda liikluse tõttu sageli ka ebamugav ja ohtlik.
2010. aastal olid noored leiutajad Rõuges ja mõtlesid üheskoos välja, kuidas lahendada inimeste liikumisega seotud muresid olukorras, kus auto kasutamine on kallis, tiheda liikluse tõttu sageli ka ebamugav ja ohtlik. Foto: Erakogu

Järgmise nädala algul kogunevad Karksi-Nuia 22 Eesti noort leiutajat, kus nad asuvad oma ideedega päästma prügisse ja heitgaasidesse uppuvat virtuaallinna.

«Leiutajate suvekoolis käivad noored läbi kogu protsessi, mille üks idee peab läbima, enne kui leiutisest valmis toode saab,» rääkis suvekooli korraldaja Margit Lehis sihtasutusest Archimedes. Näiteks tutvuvad õpilased selliste tootmisprotsessi etappidega nagu taustauuring ja analüüs, prototüüpimine ning brändimine ja turundus.

Tänavuse suvekooli programm on üles ehitatud stsenaariumil põhinevale meeskonnamängule, mis kestab kogu suvekooli vältel ning mille käigus tuleb lahendada erinevaid probleeme ja ülesandeid. Loodetavasti õnnestub nutikatel õpilastel suvekooli lõpuks päästa prügisse ja heitgaasidesse uppuv Saastacity. Suvekool algab esmaspäeval ja lõpeb kolmapäeval

Noorte leiutajate suvekool on Sihtasutuse Archimedes ja Eesti Disainikeskuse auhinnalaager parimatele õpilasleiutajate konkursil osalenud IV – IX klassi noortele. Suvekool toimub kolmandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles