Viljandimaa peab laulu- ja tantsupidu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu algab homme kell 15 Viljandi lauluväljakul.
Laulupidu algab homme kell 15 Viljandi lauluväljakul. Foto: Elmo Riig / Sakala

10. Sakala mängud algasid 21. mail ning kulmineeruvad laupäeval maakonna laulu- ja tantsupeo ning mängude piduliku lõpetamisega.

Laulupidu algab kell 15 Viljandi lauluväljakul. Kava esitamise järel minnakse rongkäigus, eeldatavasti kell 16.30, Viljandi järve äärsele kunstmuruväljakule. Kell 18 on mängude pidulik lõpetamine, millele järgneb tantsupeo kontsert.

Suur osa laulu- ja tantsupeo repertuaarist kantakse ette ka peatselt algaval noorte laulu- ja tantsupeol.

Laulupeo kunstiline juht on Olustvere Lehola koori dirigent Agnes Kurg ja tema lähim abiline Pille Kährik, kella käe all laulavad maagümnaasiumi ja kultuuriakadeemia koor.

Laulupeo muusikajuht on Tanel Kadalipp ning ansamblis mängivad Erko Niit (kitarrid), Aare Külama (klahvpillid), Tõnu Tubli (löökpillid) ja Tanel Kadalipp (bass). Vahetekstid koostas Tõnu Kukk ning neid loevad Tiina, Madis ja Mattias Randaru.

Tantsupeo kunstiline juht on Ave Alvre Jakobsoni gümnaasiumist ja tantsustuudiost Hebe. Tema koostas ka vahetekstid. Teda abistavad Vaike Rajaste, Maie Tammemäe, Liina Orav, Tiia Kadalipp ja Kertu Alvre. Muusikatoimetaja on Tiit Kikas ning Ave Alvre koostatud vahetekste loevad Minna Kohjus ja Helena Harriet Tamm.

Korraldajad soovitavad publikul tantsupeole kaasa võtta istumisalused juhuks, kui toolidel kõigile kohta ei jätku.

Esimesed Sakala mängud peeti 1939. aastal. Tollal kujunesid need maakonna suurimaks spordiürituseks ning nende tähtsust rõhutas ka tollane president Konstantin Päts. Lõppevad mängud on kümnendad.

«Sakala mängud on kujunenud omavalitsuste sportlikuks mõõduvõtmiseks, millele lisab värvi ja meeleolu maakonna laulu- ja tantsupidu,» sõnas üks korraldajaid, omavalitsuste liidu kultuuri- ja noorsoonõunik Kristiina Alliksaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles