Viljandi lihatööstur: täissuitsuvorst on alla käinud

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täissuitsuvorst, mis pole enne pakendamist küllalt kaua kuivada saanud, läheb soojas kiiresti halvaks.
Täissuitsuvorst, mis pole enne pakendamist küllalt kaua kuivada saanud, läheb soojas kiiresti halvaks. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kui poest ostetud täissuitsuvorst matkal juba kolmandal päeval riknenud on, võib Viljandi lihatootja sõnul asi olla selles, et tegemist on hoopis poolsuitsuvorstiga, mis on pakendatud kohe pärast ahjust väljavõtmist.

Nagu ütles aktsiaseltsi Oskar LT juht Aldo Parik, on täissuitsuvorsti puhul kaks põhilist nõudmist: selles peab olema teatud kogus liha ja niiskusesisaldus ei tohi olla rohkem kui 60 protsenti. Naturaalne liha sisaldab umbes 84 protsenti vett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles