Ööjalgpall purustas rekordeid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidumeeskond Pinnad Puhtaks
Võidumeeskond Pinnad Puhtaks Foto: Marit Stepanova

Reede õhtul linnastaadioni kunstmurul asetleidnud järjekordne Ööjalgpalli nime kandev turniir läks täismaja tähistanud hulgale pealtvaatajatele ning purustas osalenud võistkondade arvuga rekordi. Ka tehti ajalugu esimest korda staadionil avatud öökohvikuga, mis nautis pöörast publikumenu.

Viljandi hansapäevade programmi kuuluvat Ööjalgpalli turniiri korraldati klubis juba neljandat aastat järjest ning maailma parima kodulinna rütmis kulgemist tähistanud, ilma kohtuniketa ning üksnes fair play vaimus mängitud turniir purustas sel aastal osalejate rekordi: väljakul võtsid mõõtu 11 võistkonda Viljandi linnast ja maakonnast. Sealjuures jäid mitu võistkonda joone alla, sest täistuuridel kulgenud satside ülesandmisel sai selgeks, et mänguaja pikkuse huvides tuleb platsile lubatavate võistkondade arvu esimest korda turniiri ajaloos piirata. Turniiri korraldajad, klubi tegevjuht Rain Tölpus ja meediajuht Marek Tiits laususid kui ühest suust, et sellest võetakse kindlasti õppust. «Lubame, et järgmisel aastal pääsevad mängima kõik soovijad,» kinnitas Tölpus. Tiits lisas, et säärane tung turniirile tuli väikese üllatusena. «Tavapäraselt on võistkondade arv jäänud viie ja seitsme vahele, ligi kahekordne kasv kahetunnise turniiri raames ära majandada osutus meile parajaks pähkliks. Tuleval aastal teeme paremini!» lubas ta.

Ka pealtvaatajate ja kaasaelajate arvus püstitati uued kõrgused. «Viimati oli Viljandi kunstmuruväljaku äärne ja ümbrus võrreldaval hulgal rahvast täis 2015. aasta märtsis, Premium-liiga teises voorus,» kõneles Marek Tiits. «Toona käis Sillamäe Kaleviga peetud kohtumist vaatamas 391 inimest, reede õhtul aga lõime selle märgi mürtsuga pikali. Tribüünid olid rahvast paksult täis, lisaks seisti platsi ääres ning kahe mänguväljaku vahel – see tähendab, et võib eksimist kartmata öelda, et turniiri külastas tänavu üle 500 inimese. See teeb rõõmu ning kummardan maani kogu Viljandimaa rahva ning kõigi osalenud satside ees,» lisas ta.

Suurt rõõmu valmistas ka tõsiasi, et õrnema sugupoole au hoidis kõrgel FC Tarvastu naiskond, kes mehises turniiriseltskonnas pealtvaatajaid viigipunktiga rõõmustasid.

Esimest korda oli turniiril avatud ka klubi oma kohvik, mida vedasid klubi harrastajate meeskonna mängijad Rain Hüva, Ülar Koni ja Marek Tiits. Kohvikus pakuti otse särisevalt pannilt tulnud sealiha wrap’e ja kartuleid, lisaks sai maitsta kodust rabarberikooki ning kiluvõilebasid. Kohvik oli äärmisel menukas, ostjad kiitsid toiduvalikut ja tulid mitut puhku teisegi portsjoni järele. Kohviku tulud lähevad harrastajate meeskonna talvise saalijalgpalli liigahooaja ning turniiride kulude katteks.

Tänavuse turniiri peaauhinnaks olnud hiigelkarika ning kastitäie joogipoolisega pärjati võitjaks Pinnad Puhtaks, Tuleviku esindusmeeskonna kapteni Indrek Ilvese juhitud sõpruskond, kes alistas finaalmängus 1:0 skooriga Suure-Jaani võistkonna Semud. Kolmanda koha mängus jäi Viljandi HC käsipalliklubi mängijatest ja fännidest koosnenud esindus sama tulemusega alla Viljandi Tuleviku noortest poistest koosnevale Amatööride nime kandnud satsile. Ilusat õhtut ja lõbusat mängu nautinud esindusmeeskonna mehi leidis võistkondadest veelgi, näiteks Gerdo Juhkam liitus suveõhtuse mängurõõmu saamiseks Tuleviku Harrastajate meeskonnaga.

Käsipalliklubi sõpradele teeb vutiklubi kogukond sügava kummarduse nii osalemise, kui ka turniiri mustaks hobuseks osutumise eest – käsipallimehed võitsid neljast mängust kolm ning kaotasid alles pronksimängus.

Ööjalgpalliturniir leiab aset taas järgmisel aastal, nagu ikka, hansapäevade esimese päeva õhtul. 

Turniiri kõigi mängude tulemused

Semud – Viljandi HC ja Fännid 2:0

Pinnad Puhtaks – FC Tarvastu Naised 4:0

Tuleviku Harrastajad – Kõpu Dünamo 0:0

Amatöörid – Vanad Sõbrad 3:0

Postipoisid – Semud 0:1

Viljandi Minevik – Pinnad Puhtaks 0:4

Tuleviku Harrastajad – Viljandi HC ja Fännid 0:4

Amatöörid – FC Tarvastu Naised 4:0

Postipoisid – Kõpu Dünamo 0:2

Viljandi Minevik – Vanad Sõbrad 0:1

Semud – Tuleviku Harrastajad 0:1

Pinnad Puhtaks – Amatöörid 3:0

Kõpu Dünamo – Viljandi HC ja Fännid 0:2

Vanad Sõbrad – FC Tarvastu Naised 8:0

Postipoisid – Tuleviku Harrastajad 3:2

Viljandi Minevik – Amatöörid 0:1

Semud – Kõpu Dünamo 5:0

Pinnad Puhtaks – Vanad Sõbrad 0:0

Postipoisid – Viljandi HC ja Fännid 0:1

Viljandi Minevik – FC Tarvastu Naised 1:1

III – IV koha mäng

Viljandi HC ja Fännid – Amatöörid 0:1

FINAAL

Semud – Pinnad Puhtaks 0:1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles