Tulevik sõidab Saaremaale, fännid kogunevad pessa

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Tulevik peab kolmapäeval Saaremaal oma meistrivõistluste hooaja kolmanda kohtumise FC Kuressaarega.
Viljandi Tulevik peab kolmapäeval Saaremaal oma meistrivõistluste hooaja kolmanda kohtumise FC Kuressaarega. Foto: Elmo Riig

Viljandi jalgpalliklubi Tulevik esindusmeeskonnal seisab täna ees sõit Saaremaale, kus kell 19 kohtub ta Premium-liiga mängus FC Kuressaarega. Klubi poolehoidjaid, kellel kesknädalal pikka sõitu võimalik ette võtta pole, on oodatud ühiselt mängule kaasa elama fännipessa, lokaali Legend.

Nagu on kirjas Viljandi klubi kodulehel, on tänased vastased FC Kuressaare ja Tulevik vanad tuttavad, ehkki saarlased teevad tänavu koduse liiga kõrgemas seltskonnas pika pausi järel debüüdi.

Kõrgliigamuru tallasid kaks kollasärkide meeskonda viimati kõrvuti 2010. aastal, mil neljast omavahelisest kohtumisest võitsid kaks saarlased, ühe viljandlased ja korra lepiti viigiga.

Viimati olid Viljandi ja Kuressaare esindused meistrivõistlustel vastamisi 2014. aasta esiliigaturniiril ning toona mängiti igapidi võrdselt, kusjuures saarlased võitsid oma kodumängud ja Viljandi mehed omad. Tulemuste bilanssi said mõlemad seega võrdselt kaks võitu ja kaks kaotust ning ka väravaid löödi võrdselt, saldoks 7:7.

Tänasele kohtumisele lähevad meeskonnad vastu väga erinevate emotsioonidega. Saarlaste taastulemine kõrgseltskonda ei ole alanud just meeldivalt, kuivõrd kahes mängus on lastud end murusse triikida. Piirilinn Narva hävitas teises voorus saare kollased 5:0 ning Tallinna FC Levadia kolmandas 4:0, mistõttu FC Kuressaare seisab liigatabelis nukralt lõpureal avamata punktikontoga. Viljandi Tulevik aga sai pärast avavoorus valitsevale meistrile napilt, 0:1 allajäämist väravasilma pähe ja esimesed võidupunktid kirja, kui möödunud laupäeval koduplatsil Tallinna Kalevi sama tulemusega alistas.

Jalgpalliliidu pressiteenistusele antud mängueelses kommentaaris ütles Viljandi Tuleviku mängumees Gerdo Juhkam, et Tuleviku kindel soov on viimase praamiga kolm tabelipunkti üle väina mandrile tuua. «Ees ootab väga pikk sõit, kuid eelmisest mängust on positiivne tulemus all. Eesmärk on olla mängus domineerivam pool,» ütles Juhkam.

FC Kuressaare juhendaja Jan Važinski sõnul soovivad tänased võõrustajad samuti pärast esimest ebaõnnestunud koduväljakukohtumist näidata Tuleviku vastu tulemust, mis rõõmustaks neid endid ja meeskonna poolehoidjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles