Kõrgharitud töötul tuleks ümber õppida või ise endale koht luua

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu uisukoolis Viljandi jäähallis osalise koormusega lapsi treeniv Eve Naanuri tõdes, et Viljandimaal ei leidu talle ühtegi erialast töökohta geneetikuna.
Tartu uisukoolis Viljandi jäähallis osalise koormusega lapsi treeniv Eve Naanuri tõdes, et Viljandimaal ei leidu talle ühtegi erialast töökohta geneetikuna. Foto: Elmo Riig

Kõrgharidusega registreeritud töötute arv on töötukassa Viljandimaa osakonna andmetel eelmise aastaga võrreldes kasvanud ühe protsendi võrra ehk 894-st töötuna registreeritud inimesest on kõrgharidus 96-l.

Tartu uisukoolis Viljandi jäähallis väikese koormusega treenerina töötav Eve Naanuri, kes 2005. aastal kaitses doktorikraadi geneetikas, nentis, et tema erialal on Viljandimaal null töökohta. «Ainult Viljandi haigla labor on, kuid seal pole parasjagu töötajaid vaja,» rääkis ta. «Minu eesmärk pole leida erialast tööd, vaid ükskõik mis tööd.»

Naanuri sõnutsi ei kõlba ta isegi laotööliseks, sest tal pole selleks vajalikku litsentsi. «Peaksin minema transporditöölise kursustele,» tõi ta välja ümberõppe vajaduse. «Kui tahad juba müügijuhi kohta, siis igal pool nõutakse kogemust. Kui aga tuled teadusest ja pole reklaamitööd teinud, siis põhimõtteliselt ei saagi jalga ukse vahele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles