Meister nautis sõitu liiga kaua

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoralli N-3 rühma tiitlikaitsjana hooaega alustanud Kristo Subi ja Teele Sepp said eelmisel nädalalõpul peetud Tallinna rallil oma võistlusgrupis teise koha.
Autoralli N-3 rühma tiitlikaitsjana hooaega alustanud Kristo Subi ja Teele Sepp said eelmisel nädalalõpul peetud Tallinna rallil oma võistlusgrupis teise koha. Foto: Aivar Kaljusaar

Mullused autoralli N-3 rühma Eesti meistrid Kristo Subi ja Teele Sepp jäid tänavuste tiitlivõistluste teises võistluses võitjale napilt alla ja lõpetasid oma masinaklassis teisena.

Möödunud reedel ja laupäeval Harju- ja Raplamaa teedel sõidetud Honda Tallinna rallil oli kavas üheksa kiiruskatset. Nagu pealinna võidukihutamisel ikka, alustati lauluväljaku asfaldilt.

Tiitlikaitsjale polnud algus sugugi meeltmööda. «On tuntud tõde, et selliste katsetega on vähe võita, aga palju kaotada,» põhjendas Subi ettevaatlikku algust. Avapäeva kahelt järgmiselt katselt sai tandem Subi/Sepp kirja teise aja ning päeva lõpuks kogunes klassi liidritele Sander Siniorule ja Urmas Küntslerile kaotust 7,6 sekundit.

Teise Viljandimaa paarina samas võistlusrühmas rajal olnud Karel Kurvits ja Reio Rada olid avapäeva kolme kiiruskatse järel oma rühmas kaheksandad. «Kiiretel katsetel annab Hondadele eelise suurem tippkiirus,» lausus Renault Clioga sõitev Kaarel Kurvits. Tema sõnul polnud eesmärk kiirelt kraavi sõita, vaid kogemusi ammutada ja auto tervena finišisse tuua.

Ralli teist päeva alustas klassivõitu sihtiv Kristo Subi ettevaatlikult. Katse-katselt kogus ta kiirust ning näitas viimases kolmes rühma parimat tulemust. Sellest jäi paraku siiski väheks, et tõugata esikohalt N-3 klassis võitnud Sander Siniorg.

«Rühmas on konkurents muutunud ülitihedaks ja jäin liiga kauaks sõitu nautima. Viimastel katsetel võtsin end kokku ja see andis tulemuse,» kõneles Kristo Subi, kes sai kokkuvõttes N-3 rühmas teise koha.

Kaarel Kurvits ja Reio Rada lisasid ralli teisel päeval samuti järjest kiirust ning kergitasid end hommikuselt kaheksandalt kohalt õhtuks rühma viiendaks. «Teed olid kohati kohutavad, kuid tulime siiski lõpuni ja olime üldjärjestuses keskel. Selle olimegi ralli eel eesmärgiks seadnud,» kõneles tulemusega üldjoontes rahule jäänud Kaarel Kurvits.

Honda Tallinna rallil startis 84 võistkonda. Üldvõidu said Janis Vorobjovs ja Guntars Zicans. 50 lõpetanu seas olid Kristo Subi ja Teele Sepp üldarvestuses 18. ning Kaarel Kurvits ja Reio Rada 27.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles