Tuleviku peatreeneri toolile istus Marko Kristal

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Marko Kristal (vasakul) ja Viljandi jalgpalliklubi Tulevik president Raiko Mutle andsid sõlmitud koostööleppest teada 30. detsembril.
Treener Marko Kristal (vasakul) ja Viljandi jalgpalliklubi Tulevik president Raiko Mutle andsid sõlmitud koostööleppest teada 30. detsembril. Foto: Marek Tiits (JK Tulevik)

Ees ootavaks kõrgliigahooajaks valmistuv Viljandi jalgpalliklubi Tulevik ja Marko Kristal sõlmisid kokkuleppe, mille kohaselt juhendab Kristal kahel järgmisel aastal Tuleviku esindusmeeskonda.

44-aastane Kristal on endine Eesti tippjalgpallur ja kogenud rahvuskoondislane, viimasel aastakümnel on ta olnud edukas treener.

Mängijakarjääri alustas Kristal Tallinna Lõvide ridades. Aastatel 1989–1999 esindas ta Tallinna FC Florat ning seejärel mängis mõnda aega Soome ja Rootsi kõrgliigaklubides. Pärast Eestisse naasmist jätkas ta FC Floras, kuid 2005. aastal otsustas ta profikarjääri lõpetada. Florat jõudis ta esindada 313 liigamängus ja lüüa selle eest 65 väravat. Oma panuse eest teenis ta auväärse koha klubi kuulsuste hallis. Rahvuskoondise eest pidas esimese eestlasena 100 koondisemänguni jõudnud Kristal 143 kohtumist ja lõi neis üheksa väravat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles