Iga foto näitab killukest maailma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Voormansiku foto «Uue päeva algus Mukri rabas» pälvis maastikupiltide kategoorias žürii tunnustuse. Ühtlasi võitis see Eesti Energia eriauhinna kui parima energiaga pilt.
Tanel Voormansiku foto «Uue päeva algus Mukri rabas» pälvis maastikupiltide kategoorias žürii tunnustuse. Ühtlasi võitis see Eesti Energia eriauhinna kui parima energiaga pilt. Foto: Tanel Voormansik

Tänavu oli juba üheteistkümnes aasta, kui Eesti fotograafid saatsid oma parimad looduspildid ühisele võistlusele. Tunnustatud fotode hulka jõudis ka Viljandimaa elanike pilte.

Korraldajate kinnitust mööda saabus tänavusele «Looduse aasta foto» võistlusele pilte 1850 autorilt.

Osavõtjate arv ületas eelmise aasta oma kolmandiku võrra, toona astus võistlustulle tänavusest 450 autorit vähem.

Võistlusele saadetud fotode arv jäi siiski samaks või oli ehk isegi veidi väiksem kui mullu: tänavu tuli hindajatel üle vaadata 11 000 pilti. Žürii esimehe Rein Marani sõnul näitab see, et autorite nõudlikkus oma tööde vastu on kasvanud ning võistlusele pilte saates tehakse nende seast karmim valik.

Viljandimaa autorite töödest pälvis seekord žürii tunnustuse kaksteist fotot, neist mitu olid laste ja noorte tehtud.

Silmapaistvamad olid Tiiu Ehrenpreisi «Õie sees», mis võitis üldarvestuse kategoorias «Vormi mängud looduses» kolmanda koha, ning 13-aastase Elisabeth Heinrichi metskitsede pilt, mis tunnistati laste loomafotode kategoorias teiseks.

Keskkonnaminister Keit Pentus ütles 24. aprillil Estonia kontserdisaalis võitjaid välja kuulutades, et «Looduse aasta foto» pildid näitavad, kui ilus ja avastamist vääriv on Eesti loodus. «Sakala» toob sellel leheküljel ära killukese jäädvustatud kaunist maailmast, pannes ritta valiku Viljandimaa parimatest fotodest.

Kogu Eesti põnevamad tööd on ära trükitud teoses «Loodusfoto aastaraamat 2011».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles