Karjääriretked näitasid noortele kummuti ja pakiroboti tegemist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjääriretk pakkus Heimtali põhikooli õpilastele võimaluse tutvuda Viljandimaa ettevõtetega. karjäärivõimalustega
Karjääriretk pakkus Heimtali põhikooli õpilastele võimaluse tutvuda Viljandimaa ettevõtetega. karjäärivõimalustega Foto: Heimtali põhikool

KredExi karjääriretk pakkus Heimtali põhikooli üheksanda klassi õpilastele võimaluse tutvuda Viljandimaa ettevõtete karjäärivõimalustega. Ekskursioonidel tutvusid noored ühe tööpäeva jooksul ettevõtete Puit ja Mööbel, Toom Tekstiil ja Cleveron igapäevatööga.

Tagasisidest selgus, et pärast ekskursioone on õpilased valmis nendesse ettevõtetesse praktikale või tööle asuma ning kindlasti on nad tulevikus huvitatud nendega veel tutvust tegema.

Heimtali põhikooli õpilaste sõnul aitas karjääriretk parandada teadmisi erialadest ja töökohtadest.

Õpilased said näha, kuidas käib Cleveroni pakirobotite tootmine, ja teada, kuidas ettevõte tegeleb aina uute kliendisõbralike lahenduste pakkumistega oma klientidele. Noored leidsid, et sellistes bürooruumides nagu Cleveronis oleks tore töötada.

Toom Tekstiilis oli noorte sõnul huvitav jälgida, kuidas kasutatakse jääkide ümbertöötamisliini uute materjalide tootmiseks, ning mööblitootja Puit ja Mööbel tootmispoolega tutvudes mõistsid nad, kui oluline on puidust detalide valmistamise puhul täpsus.

«Põneva töö kõrval meeldis meile see, et tööandjad hoolitsevad oma töötajate eest. Näiteks tellib Cleveron lõunaks töötajatel tervislikku toitu. Nägime eri ametites oma ala professionaale, kel on ülesannete täitmiseks kindlad oskused ja teadmised. Mõistsime, et oluline on õppida IT-d, sealhulgas programmeerimist ning samuti võõrkeeli, et rahvusvahelisel turul hakkama saada,» vahendas õpilaste muljeid karjääriretke korraldava sihtaasutuse KredEx pressiteenistus.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Jarmo Liiveri sõnul lõid karjääriretked ainulaadse võimaluse näidata noortele, et neil on pärast õpinguid võimalus ka oma kodukandis sobiv karjäär valida või ise ettevõtjaks hakata.

Tänavu kolmandat korda tehtud karjääriretkeded toimusid üheksas maakonnas: Harjumaal, Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal, Viljandimaal, Saaremaal, Tartumaal, Valgamaal ja Võrumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles