Juhtkiri. Vilets ja masendav

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Kurjategija lehes esiletoomine kätkeb ohte, mida heal tasemel väljaanded endale selgelt teadvustavad. Esiteks tuleb hoolega jälgida, et antikangelase teod ei paistaks väiksemad, kui need tegelikult on. Olgu mustvalgel öeldud: rekordilised 35 korda vangi mõistetud Arly Meyer, kellest tänane Sakala kirjutab, ei ole kilekoti- ja kommivargustest hoolimata kindlasti ohutu tüüp. Nagu võib lugeda, on ta pannud toime ka väga vägivaldseid kuritegusid. Rääkimata sellest vaevast ja kahjust, mida ka kõige tühisemad vargused endaga kaasa on toonud.

Teiseks tuleb silmas pidada, et tahtmatult ei lipsaks sisse väljendeid ja sõnu, mis võivad kurjategija eluviisi ihaldusväärsena näidata. Ja kolmandaks tuleb meeles hoida tõsiasja, et mõni niisugune tegelane võibki tähelepanu jahtida, kuid seda osavalt varjata.

Konkreetsete näidete esiletoomise kaudu on võimalik anda edasi ka kogu viletsust ja masendust, mis selliseks kujunenud inimeluga kaasas käib.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles