Käitluskulud on teinud kasvuspurdi

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruno Tammaru
Bruno Tammaru Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud aasta juulis Viljandi valla jäätmeveo riigihanke ühesendise prügiveo pakkumisega võitnud aktsiaseltsi Eesti Keskkonnateenused juhatuse liikme Bruno Tammaru sõnul on Viljandi vallast kogutavate jäätmete käitlemine mullusega võrreldes peaaegu poole võrra kallinenud, mistõttu on aktsiaselts teinud vallale ettepaneku leping üles öelda.

Miks soovib riigihankel pakkumise võitnud ja Viljandi vallaga lepingu sõlminud aktsiaselts Eesti Keskkonnateenused nüüd seda muuta?

Põhjuseks on Viljandi vallast kogutavate jäätmete käitluskulude kasv 41 ja kütusekulukasv 16 protsenti võrreldes pakkumise esitamise ajal kehtinud hindadega. Viljandi vallavalitsuse korraldatud riigihanke ja lepingu tingimuste kohaselt saab vedaja taotleda teenustasude muutmist, kui objektiivsed asjaolud mõjutavad oluliselt jäätmeveokulu. Sedavõrd suur ja prognoosimatu kulude kasv on lepingutingimuste kohaselt kindlasti objektiivne põhjus teenustasude muutmiseks. Seda kinnitab ka fakt, et enamik Eesti omavalitsusi on 2017. aastal eespool nimetatud põhjustel riigihanke lepinguid vedajatega muutnud ja uued teenustasud heaks kiitnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles