Eesti Rahva Muuseum küsib valdade lippe endale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta tagasi tähistati Abja-Paluojal Mulgi lipu päeva. Toona toodi välja kõigi Mulgimaa territooriumile jäävate valdade lipud. Suur osa neist leiab nüüd koha muuseumis.
Aasta tagasi tähistati Abja-Paluojal Mulgi lipu päeva. Toona toodi välja kõigi Mulgimaa territooriumile jäävate valdade lipud. Suur osa neist leiab nüüd koha muuseumis. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti Rahva Muuseum (ERM)saatis valdadele ja linnadele kirja, milles palub kõikide kaduvate omavalitsuste lippe ja vappe endale, et moodustada neist terviklik kogu.

«Eesti Rahva Muuseum võtaks oma kogusse hea meelega praeguse haldusterritoriaalse reformi käigus kasutusest välja minevad omavalitsuste lipud, vapid ja muud sümbolid,» kirjutas muuseumi direktor Tõnis Lukas. «Oleks hea, kui nii moodustuks ajalukku talletamiseks terviklik kogu.»

Koos teiste valdadega sai kirja ka Viljandi vald, mille vallavanem Ene Saar avaldas arvamust, et nende praegune lipp ja vapp jäävad kasutusse ka tulevikus. Küll aga kaovad ajalukku tõenäoliselt Tarvastu ja Kolga-Jaani sümbolid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles