Rekordtulemus ei löönud järgmise linnapea nime lukku

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide Viljandi linnapeakandidaat Helmen Kütt (vasakul) kogus 1140 häält, lüües sellega Peep Aru (lillekimbuga) 2002. aastast pärinenud rekordi. Toona pälvis Aru valimisliidu Kodune Viljandi esinumbrina 980 linlase toetuse. Pühapäeval olid Aru ja Reformierakonna linnapeakandidaat Madis Timpson (paremal) esimeste seas, kes pärast tulemuste selgumist Kütti õnnitlesid.
Sotsiaaldemokraatide Viljandi linnapeakandidaat Helmen Kütt (vasakul) kogus 1140 häält, lüües sellega Peep Aru (lillekimbuga) 2002. aastast pärinenud rekordi. Toona pälvis Aru valimisliidu Kodune Viljandi esinumbrina 980 linlase toetuse. Pühapäeval olid Aru ja Reformierakonna linnapeakandidaat Madis Timpson (paremal) esimeste seas, kes pärast tulemuste selgumist Kütti õnnitlesid. Foto: Marko Saarm

Ehkki valimistulemused ei jätnud kahtlust, keda viljandlased soovivad Ando Kivibergi mantlipärijana näha, polnud eile õhtupoolikuks kindel, et tollest inimesest linnapea saab.

Võimalik, et lehe inimesteni jõudmise ajaks on olukord muutunud ning ülekaalukad 1140 häält saanud sotsiaaldemokraadi Helmen Küti meeritoolile asetav kokkulepe sündinud. Omaette küsimus on, kas Reformierakonna või Isamaa ja Res Publica Liiduga (IRL). Või siis on sotside järel vastavalt teise ja kolmanda koha saanud parteid hoopis omavahel käed löönud ning suurema häälteenamuse saavutamiseks ka Keskerakonna kampa kutsunud ja moodustavad järgmise Viljandi võimuliidu ilma rekordarvu hääli kogunud nimekirjata.

Mitu tantsukutset

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles