Suurim võitja võimuliitu looma ei tõtta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Aavasalu
Tõnu Aavasalu Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala vallast tuleb seekordsete valimiste kõige ülekaalukama võidu saanud nimekiri. Selle liikmed peavad esmalt endi seast uuele vallale juhid leidma ning õppima üksteisega koostööd tegema.

Nimekiri Koostöö koondas endas paljusid ühinevate valdade juhte ning nende seas oli ka piirkondades populaarseid ja tuntud inimesi, kes varem on olnud teineteise oponendid. Enne valimisi ei leppinud nimekirja liikmed kokku, kes neist vallavanemaks või volikogu esimeheks peaks saama, ning otsustasid, et valima hakatakse enim hääli saanud poliitikute hulgast.

Põhja-Sakala vallaks liituvatest omavalitsustest suurima ehk senise Suure-Jaani valla juht Tõnu Aavasalu kogus 233 häält ning edestas järgmist peaaegu saja häälega. «Eks ma pea olema valmis vallavanemaks hakkama, sest inimestele on nii lubatud,» sõnas Aavasalu esmaspäeval. Kes võiks saada volikogu esimeheks, ei osanud ta arvata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles