Politsei uurib Viljandimaal hääle ostmise juhtumit (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei uurib Viljandimaal üht juhtumit, kus kandidaat võis endale hääli osta.
Politsei uurib Viljandimaal üht juhtumit, kus kandidaat võis endale hääli osta. Foto: Marko Saarm

Politsei sai eelmisel nädalal ühest Viljandimaa omavalitsustest vihje, justkui oleks üks valimistel kandideerija ostnud vähemalt ühelt valijalt enda toetuseks hääle. Et politsei alles tegeleb info kogumisega, ei avaldata veel piirkonda ega kandidaati, kes on juhtunuga seotud.

Viljandi politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Lill selgitas, et korrakaitsjad said vihje, justkui ostnuks üks kandideerinu kogukonna liikmelt meelehea eest hääle. Muid valimistega seotud rikkumisi Viljandimaal tuvastatud ei ole.

Küll aga tuletas Lill meelde, et politsei suhtub häälte ostmise vihjetesse tõsiselt ning kõiki neid kontrollitakse. «Valimiskandidaatidel on oluline mõista, et ebaausatele põhimõtetele rajatud tegevus volikogusse saamise nimel toodab ebaausust ega suurenda omavalitsuste usaldusväärsust,» lisas Lill. «Iga kandidaat peab mõistma, et ausate valimistega anname eeskuju nooremale generatsioonile ja valijatele ning peab seetõttu hoolega läbi mõtlema, kuidas teha oma valimisagitatsiooni ausalt ja eetiliselt.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles