Toetust taotleb 22 Viljandimaa noortalunikku

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kombain.
Kombain. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel nädalal lõppenud põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse taotlusvoorus laekus 191 noortalunikult taotlusi kogusummas 7 635 857 eurot. Viljandimaalt esitas taotluse 22 noortalunikku ning nende küsitav summa küündib 880 000 euroni. Eelarve võimaldab toetusteks määrata 5 miljonit eurot.

Maaelu arengukava noortele põllumajandusettevõtjatele mõeldud meetmest on kuni 40-aastastel ettevõtjatel võimalus saada ühekordset toetust kuni 40 000 eurot. Enamik soovibki saada maksimaalset summat.

Toetust tahetakse kasutada ehitusteks ja rajatisteks, põllumajandustehnika ja -seadmete soetamiseks, istandike ja kasvuhoonete jaoks, samuti põllumajandusloomade ja -lindude, mesilasperede ja mesindusinventari ostmiseks. Toetuse abil tahetakse osta ka maad, viljaseseemet, sööta ja muud.

PRIA moodustatud hindamiskomisjon hindab taotlusi määruses sätestatud kriteeriumide alusel. Hindepunktide põhjal moodustub paremusjärjestus ning toetused määratakse neile nõuetekohastele taotlustele, mille rahuldamiseks eelarvet jätkub. Otsused koostab PRIA 27. novembriks.

Põllumajandustegevust alustava noore ettevõtja toetuse meetmega tahetakse hõlbustada noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamist, aidata kaasa põlvkondade vahetusele ning suurendada tänapäevaste teadmiste ja kogemustega põllumajandustootjate arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles