Juhtkiri. Pikem vaade

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

See on leierdatud tõde, et omavalitsuste juhid peavad otsuseid langetades vaatama võimalikult kaugele ette. Eriti hästi tuleb see tarkus meelde neil puhkudel, mil mõni samm on osutunud lühinägelikuks. Tänases lehes kirjeldatud lugu sellest, kuidas Pärsti külaseltsi tarbeks moonakamaja taastama hakati, on üks sellistest.

Väga võimalik, et 2011. aastal ei saanudki ette näha, et kahe aasta pärast ei õnnestu enam Euroopa Liidust hoonete taastamiseks mitmes osas raha küsida. Küll aga pidi toonastele Pärsti valla juhtidele olema teada, et vanast kivihoonest mõnesaja meetri kaugusel seisvas mõisa härrastemajas tegutseval algkoolil pole pikka iga. Too haridusasutus suleti vaid aasta hiljem ning säärased otsused ei sünni üleöö.

Niisiis terendas juba kuue aasta eest võimalus, et mõisa peahoonesse tekib vaba ruumi. Seda silmas pidades olnuks vallajuhtidest arukas moonakamaja taastamise plaan vähemasti aastaks hoiule panna. Paraku mindi teist teed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles