Vald loodab ujula remonti saata

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veefiltri rikke pärast plaanitust varem suletud Karksi gümnaasiumi ujula ootab ujujaid taas sügisel.
Veefiltri rikke pärast plaanitust varem suletud Karksi gümnaasiumi ujula ootab ujujaid taas sügisel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Karksi valla plaan Kitzbergi gümnaasiumi ujula remontimiseks leiab hasartmängumaksu nõukogult toetust, saavad koolilapsed ja spordiharrastajad sügisel ujuda värske ilme saanud basseinis.

Kitzbergi gümnaasiumi direktori Jaak Israeli sõnul on korras ujulast unistatud juba ammu. Nii paigutaski eelmisel aastal ametisse asunud direktor ettevõtmise järge ootavate tööde etteotsa, seda enam et lagunev bassein kippus terviseohutusnõuetele alla jääma.

«Eks seal tulnud mõnikord ette ka varbaveristamisi,» lausus Israel, kes on murenevate plaatide teravaid servi omalgi nahal tunda saanud.

Kuigi esialgu taheti ujulat lahti hoida kooliaasta lõpuni, tuli see veefiltri rikke tõttu käesoleval nädalal sulgeda.

«Otsustasime, et kui me nüüd basseini tühjaks laseme, pole mõttekas seda enam lühikeseks ajaks enne hooaja lõppu täita,» selgitas vallavanem Arvo Maling.
Vald esitas hasartmängumaksu nõukogule rahastamistaotluse juba veebruaris ning ootab nüüd vastust. «Loodan, et mai keskel saame tulemuse teada,» lausus Maling.

Valla omaosalus projektis oli umbes 19 174 eurot ja hasartmängumaksu nõukogult loodeti saada ligikaudu 31 956 eurot. Vallavanema sõnul hakkab omavalitsuse hammas praegu peale üksnes basseini renoveerimisele, duširuumid aga jäävad veel järge ootama.

Kuigi remont piirdub olemasoleva korrastamisega ning uhkeid mullivanne juurde ei tule, pole karta, et ujula tulevikus rakendust ei leia. Neljarealist basseini on kasutanud nii lasteaia, gümnaasiumi kui spordikooli lapsed, pärast tööpäeva lõppu on see aga täiskasvanud spordisõprade päralt.

«Praegu käivad siin ujumistunnis umbes pooled Valgamaa koolid,» täpsustas direktor Jaak Israel.

Kui projekti saadab edu, avab ujula uksed juba sügisel. «Kas just 1. septembril, aga teise õppeveerandi algul küll,» hindas Arvo Maling seda, kui kaua võiks tööd aega võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles