Tublid matemaatikud said medali kaela

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval olid Viljandi raekotta kutsutud August Maramaa nimelise matemaatikaülesannete lahendamise võistluse võitjad, kellest igaüks sai oma nimega klaasist medali.


Tänavu oli juba kahekümnes kord, kui Viljandi koolide paremad matemaatikatundjad legendaarse linnapea nimelisel võistlusel teadmised proovile panid ning endi hulgast parimad selgitasid.

Juubeliaasta puhul oli võistluse peakorraldaja Toomas Rähn koostanud raamatu, mida ta vastuvõtul esitles. Sinna on talletatud ülevaade võistlustest, tulemustest ja ülesannetest. Eelmise sellise trükise pani Rähn kokku kümne aasta eest, võistluse kümnendal aastapäeval.

Ühtlasi tähistati vastuvõtul Viljandi linnapea August Maramaa (1881—1942) 130. sünniaastapäeva.

August Maramaa nimeline matemaatikavõistlus korraldati veebruaris maagümnaasiumis. Võistlustest osavõtu õiguse said õpilased, kes esinesid edukalt maakonna matemaatikaolümpiaadil.

Parimad selgitati kolmes vanuseklassis.

VII ja VIII klassi arvestuses osutus parimaks Paalalinna gümnaasiumi kaheksanda klassi neiu Maarja Niinemets. Teise koha sai Jakobsoni gümnaasiumi kaheksanda klassi tüdruk Getter Põru ning kolmanda Paalalinna gümnaasiumi kaheksandas klassis õppiv Mariann Liigand.

IX ja X klassi arvestuses osutus võitjaks Sille Habakukk Jakobsoni gümnaasiumi kümnendast klassist. Teiseks tuli Priidik Vilumaa maagümnaasiumi kümnendast klassist ja kolmas oli Mats Mikkor Jakobsoni gümnaasiumi kümnendast klassist.

XI ja XII klassi arvestuses pälvis võidu Jakobsoni gümnaasiumi abiturient Siim-Erik Paju. Teise koha sai Tanel Kiis ja kolmanda Rivo Allik. Nemad õpivad Jakobsoni gümnaasiumi üheteistkümnendas klassis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles