Viljandi jäi linnapeata

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala nõukogu esimehe Kalle Jentsi sõnul on sihtasutuse juhtidel teatri remondi osas on laual mitu plaani.
Ugala nõukogu esimehe Kalle Jentsi sõnul on sihtasutuse juhtidel teatri remondi osas on laual mitu plaani. Foto: Elmo Riig

Pühapäevast alates ei ole Viljandil linnapead ja sotsiaalameti juhatajat, sest vastse riigikogu liikmetena ei saa nad seaduse järgi endistel ametikohtadel jätkata.

Ehkki volikogu pole Viljandi linnapead Kalle Jentsi veel vabaks lasknud, kogunes linnavalitsus eilsele istungile juba senise juhita ning linnapea kohuseid täidab homseni abilinnapea Rein Triisa.

Sotsiaalameti juhi Helmen Küti vabastas linnavalitsus ametist eile. Jentsi peab kohalt vabastama volikogu, kes koguneb homme õhtul. Seejärel on kohe kavas valida uus linnapea. Viljandi võimuliidu lepingu järgi kuulub see ametikoht Reformierakonnale, kes esitab linnapea kandidaadiks ettevõtja Loit Kivistiku.

Ametist taanduv linnapea ütles eile oma nelja aasta pikkusele tööle tagasi vaadates, et peab kõige tähtsamaks koolireformi käivitamist.

Volikogu kavatseb nii Kalle Jentsile kui Helmen Kütile anda Viljandi teenetemärgi. Lisaks on volikogu eelnõus kirjas, et tubli töö eest määratakse Jentsile ühe kuupalga suurune preemia. Eelmise aasta palgaandmete järgi oli linnapea keskmine kuupalk 1945 eurot.

Volikogu esimees Tarmo Loodus on öelnud, et Helmen Kütile ei saa volikogu preemiat määrata, kuid seda võib teha linnavalitsus. Samuti avaldas Loodus arvamust, et mõlemale lahkujale tuleks määrata ühesugune preemia. Küti keskmine kuupalk oli mullu 1269 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles