Repliik: Eelista eestimaist

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Valdaru
Egon Valdaru Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Paar nädalat tagasi olin Karksi-Nuia toidupoes tunnistajaks sellele, kuidas vanaema oma lapselast kasvatas. «Värvilisi välismaa komme ma sulle ei osta. Kui tahad, võta Eesti omasid,» lausus ta, kui väike tüdruk igatsevalt maiustusteleti poole vaatas.


Hiljem kassasabas seistes avastas vanaema, et tirts oli ikkagi ostukorvi pannud välismaa maiust. «Ei, neid me ei võta. Ostan sulle ainult Eesti komme,» jäi ta endale kindlaks. Leplikult lontsis tüdruk kommikotti tagasi viima ja tuli tagasi vanaema lubatud kraamiga.



Aastaid on rahvast ärgitatud eelistama kodumaist kaupa. Tundub, et ajapikku on sellest tõusnud tulu ning inimesed on hakanud mõistma, et Eestis kasvatatud toiduained on enamasti tervislikumad, rääkimata sellest et Eesti tooteid ostes toetame oma majandust.



See, et ostja on valmis kodumaise kauba eest rohkem maksma, ei tohiks siiski panna  tootjaid hindu põhjendamatult lakke lööma. Vastasel korral saavutatakse bumerangiefekt ja tarbija hakkab kohalikku kaupa vältima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles