Kahe linna rokielu saab taas ergutust

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Hell jee!» avaesineja Moonrakeri kitarrist Albert Lass end laval tagasi ei hoia.
«Hell jee!» avaesineja Moonrakeri kitarrist Albert Lass end laval tagasi ei hoia. Foto: Urmas Kukk

Homme saab klubis Rubiin alguse sari «Hell jee!», mis toob Viljandisse ja Tartusse esinema huvitavaid artiste, kes ehk muidu tavapublikul kahe silma vahele jääksid.

Avakontsert kannab pealkirja «Kes ütles mää?» ja sellel esineb Tartu bluus-rokkbänd Moonraker, plaate keerutab aga kooslus Hendric sal Sarvik.

Üritustesarja «Hell jee!» korraldaja Sten Arvi lubab, et algus on suurejooneline.

«Rokipeod kipuvad olema «kurjad» ja tõsised. See ei pea nii olema. Meie peol saab kindlasti nalja ning me tõestame, et rokk- ja metal-muusika on avastamist väärt,» kõneles Arvi. Juba pealkirjavalik näitab tema sõnul, et korraldajad ei aja taga tõsidust, vaid pigem huumorit ja seda parima muusika kaudu.

Kaks muusikalembest linna

Sten Arvi sõnul hakatakse «Hell jee!» üritusi Viljandis ja Tartus korraldama seetõttu, et mõlemad linnad on tuntud oma muusikalembuse poolest.

«Ma ei saa öelda, et Tallinn seda poleks, kuid sealsele muusikaturule pole mõtet teise linna elanikul nina toppida,» täpsustas ta.

On aga ka üks palju pragmaatilisem põhjus. Nimelt on korraldajad ise nende kahe linnaga seotud: ühes elatakse ja teises õpitakse. «Nii ongi mõlema linna kultuur meile hingelähedane ja selle arendamine pakub väljakutset,» nentis Arvi.

Tema jutu järgi lähtuvad korraldajad esinejaid valides kõhutundest ning kuna «Hell jee!» on rokkmuusikapidu, valitakse ka bändid sellest žanrist. «Siiski pole välistatud, et meie peol esineb mõni teise muusikakultuuri esindaja,» lausus ta.

Järgmistest ülesastujatest on praegu veel vara rääkida, kuid esinemissoovi on avaldanud nii mõnigi ansambel.

«Hell jee!» leiab korraldaja sõnul aset siis, kui rahvas seda soovib. «Mingit kindlat intervalli me ei plaani. Uueks peoks on aeg küps just siis, kui mõni bänd avaldab soovi või rahvas tungivalt nõuab,» selgitas Sten Arvi.

Tõenäoliselt jääb tema sõnul algul pidude vahele kuu või paar, kuid pole välistatud, et see aeg lüheneb.

Energiline bluus-rokk

Avapeo esineja Moonraker on Tartus ligi aasta tagasi sündinud bluus-rokkansambel, kelle ridadesse kuuluvad andekad ja kogenud eri žanrite muusikud. Sten Arvi ütlemist mööda on see ka bändi kasvava populaarsuse võti, sest iga liige annab kooslusse oma panuse ja sellest sünnib energiline ja kaasakiskuv muusika.

«Moonrakeri esinemisi iseloomustab tohutu publikusse voogav energia, millega suudetakse kaasa haarata nii noored kui vanad,» kirjeldas ta.

Peale Moonrakeri esinemist mängib muusikat Hendric sal Sarvik, kes on aegade jooksul päris mitme projektiga inimesi lõbustanud. Kaks sõpra Hendrik ja Sarvik on just selle nime all teinud raadiosaadet, andnud välja pilaplaadi ning mänginud pidudel seinast seina lugusid. Seekord saab kuulda paremaid palu rokiklassikast tänapäeva futuristliku muusikani välja.

ÜRITUS

Sarja «Hell jee!» kontserdid on nii Viljandis kui Tartus.
• Esinema kutsutakse rohkem ja vähem tuntud, kuid omanäolisi rokk- ja metal-artiste.
• Kontserdid on esialgu kuu või kahe tagant.
• Avakonsterdil «Kes ütles mää?» esinevad Moonraker ja DJ-kooslus Hendric sal Sarvik.
Allikas: Sten Arvi

ARVAMUS

Juhan Nöps,
Rubiini omanik

Mul on hea meel, et klubi on pärast vaikset algust kenasti käima läinud. Olen siin kohanud Puhta Kulla ajast tuttavaid nägusid, aga ka täiesti uusi inimesi.
Koolivaheaja tõttu on meil see nädal eriti tihe. Lisaks uutele sarjadele «Hell jee!» ja «Folkloob» tulevad laupäeval külla mõned Pärnu rokkbändid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles