Tallinnast viib laev Sankt Peterburgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
St Peterline’i tegevjuht Igor Gluhhov ütles, et edaspidi võib laev hakata sõitma tihedamini kui kord nädalas.
St Peterline’i tegevjuht Igor Gluhhov ütles, et edaspidi võib laev hakata sõitma tihedamini kui kord nädalas. Foto: Internet

Tallinna Sadam ja Vene taustaga laevafirma St Peterline allkirjastasid eile koostöökokkuleppe, mille järgi St Peterline avab 3. aprillil regulaarse laevaliini Peterburi—Stockholm—Tallinn—Peterburi.

St Peterline’i tegevjuht Igor Gluhhov ütles, et klientide suure huvi tõttu on Tallinn juba praegu kõikide firma korraldatavate Läänemere kruiiside sihtkohtade hulgas.

«Praeguse plaani järgi hakkab St Peterline’i laev külastama Tallinna küll korra nädalas, kuid sõltuvalt liini edukusest on seda sagedust võimalik tulevikus kindlasti suurendada,» rõhutas Gluhhov.

Tema jutu järgi võib liini üks edutegur olla St Peterline’i tavapärasest erinev lähenemine, mille puhul on ühendatud klassikalise regulaarliini ja kruiisi kontseptsioon.
St Peterline’i laev hakkab külastama Tallinna Vanasadamat esialgu pühapäeviti. Liini teenindab Malta lipu all sõitev Princess Anastasia. Laev saabub Tallinna kell 12 ja väljub kell 18. Tallinn—Peterburi ühe otsa pileti hind algab 25 eurost.

Aktsiaseltsi Tallinna Sadam juhatuse esimees Ain Kaljurand näeb Tallinna ja Peterburi vahelises laevaühenduses suurt potentsiaali.

«Tallinna ja Peterburi vahelise regulaarliini loomine on olnud meie eesmärk juba tükk aega. Ainuüksi Peterburis elab peaaegu viis miljonit inimest ning huvi Eesti vastu on sealses regioonis suur,» rääkis ta. «Sõit kestab sama kaua kui Tallinnast Stockholmi ja seda aega on reisijatel võimalik moodsal laeval meeldivalt veeta. Sõiduautodele ja veokitele annab see võimaluse vältida piiripunktide ummikuid ja pikki ooteaegu.»

Kuigi esialgu on laevaliini peamisteks klientideks

oodata Venemaa kodanikke, tekib Kaljuranna sõnul nüüd ka Eesti reisijatele mugav võimalus külastada Peterburi ja selle ümbrust, saati et Euroopa Liidu kodanikud võivad laevaga Sankt Peterburgi sõites viibida kohapeal viisavabalt 72 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles